Cofondatorii Instagram parasesc Facebook

Marti, 25 Septembrie 2018, ora 09:08
965 citiri
Cofondatorii Instagram parasesc Facebook
Foto: Instagram

Kevin Systrom si Mike Krieger, cofondatorii Instagram, si-au dat demisia din functiile detinute in cadrul Facebook.

Systrom si Krieger si-au anuntat demisiile prin intermediul unui post pe blogul Instagram. Cei doi nu au oferit un motiv oficial pentru plecare, limitandu-se in a spune ca au nevoie de o pauza pentru a-si explora din nou curiozitatea si creativitatea.

Neoficial, surse anonime din cadrul Facebook spun ca de vina pentru plecare celor doi este pierderea din ce in ce mai vizibila a independentei fata de Facebook.

Neintelegerile dintre conducerile Instagram si Facebook au crescut anul acesta, dupa ce Adam Mosseri, unul dintre inginerii de incredere ai lui Mark Zuckerberg, a fost numit vicepresedintele Instagram in locul lui Kevin Weil.

Aparent, Systrom si Krieger nu s-au inteles cu Mosseri in multe dintre deciziile luate anul acesta la conducerea companiei, iar cei doi au decis sa plece.

Cei doi fosti colegi de la Stanford sunt in spatele a ceea ce probabil poate fi numita cea mai de succes aplicatie mobila care nu a tinut la inceput de o mare corporatie.

Facebook a cumparat Instagram in 2012 pentru 1 miliard de dolari, o suma care parea imensa la acea vreme, cand Instagram numara sub 50 de milioane de utilizatori lunari.

Systrom si Krieger au condus Instagram cu o oarecare independenta si dupa achizitia Facebook, iar in prezent reteaua sociala are peste 1 miliard de utilizatori lunar. ...citeste mai departe despre "Cofondatorii Instagram parasesc Facebook" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cofondatori Instagram demisie Facebook , #Stiri Internet