Cinci hackeri care au comis atacuri cibernetice in UE si SUA, arestati in Romania, anunta Europol

Miercuri, 20 Decembrie 2017, ora 23:17
898 citiri
Cinci hackeri care au comis atacuri cibernetice in UE si SUA, arestati in Romania, anunta Europol
Foto: Arhiva/Ziare.com

Autoritatile din Romania au arestat cinci indivizi suspectati ca au comis o serie de atacuri cibernetice vizand entitati din Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii, anunta Agentia europeana a politiei (Europol).

"In ultima saptamana, autoritatile romane au arestat trei indivizi suspectati de infectarea unor sisteme cibernetice prin transmiterea unui virus informatic CTB-Locker (...). Alti doi suspecti din acelasi grup infractional au fost arestati la Bucuresti in cadrul unei investigatii paralele care are legaturi cu Statele Unite", transmite Europol intr-un comunicat postat pe site-ul propriu.

In cursul Operatiunii "Bakovia", in Romania au fost perchezitionate sase cladiri, in cadrul unei anchete efectuate in comun de Politia romana, de procurori din Romania si Olanda, de Politia olandeza, de Agentia britanica pentru combaterea infractionalitatii, de Biroul Federal pentru Investigatii din SUA (FBI) si de Europol.

Pana in prezent, autoritatile au depistat peste 170 de victime din state europene ale atacurilor cibernetice comise de acest grup, precizeaza Europol.

Doi membri ai grupului infractional sunt suspectati ca au comis atacuri cibernetice asupra unor sisteme din Statele Unite folosind virusul informatic Cerber. ...citeste mai departe despre "Cinci hackeri care au comis atacuri cibernetice in UE si SUA, arestati in Romania, anunta Europol" pe Ziare.com

#Europol hackeri Romania arestati , #Stiri Internet