Cifre halucinante pe Internet: peste 1 miliard de site-uri la 3 miliarde de internauti

Joi, 18 Septembrie 2014, ora 12:27
1139 citiri
Cifre halucinante pe Internet: peste 1 miliard de site-uri la 3 miliarde de internauti
Foto: RTBF

Exista in prezent peste un miliard de site-uri pe Internet, iar aceasta cifra creste in permanenta. Pragul de 3 miliarde de internauti va fi depasit in curand.

Internetul a sarbatorit 25 de ani la inceputul anului, iar livestats.com afirma ca miercuri, cu putin inainte de ora 00,00 GMT, existau 1,06 miliarde site-uri, relateaza RTBF.

Ideea unei retele mondiale conectate a fost dezvoltata in anii '80 de britanicul Tim Berners-Lee, care era atunci un tanar inginer in informatica la un laborator de fizica din Elvetia. Acesta a dezvoltat o modalitate de comunicare facila intre mai multe computere, primul pas spre un fenomen care a schimbat viata a miliarde de oameni. El si-a prezentat ideea in scris pe 12 martie 1989, o zi care este in general considerata data de nastere a web-ului.

Militarii americani au studiat ideea de a conecta computerele in retea in anii 1950 si au lansat Arpanet in 1969, un precursor al Internetului.

Dar, ...citeste mai departe despre "Cifre halucinante pe Internet: peste 1 miliard de site-uri si 3 miliarde de internauti" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cifre siteuri Internet, #un miliard siteuri internet, #statistici internauti Internet , #Stiri Internet