CIA a incercat sa sparga sistemele de securitate ale telefoanelor si tabletelor Apple

Marti, 10 Martie 2015, ora 16:24
1183 citiri
CIA a incercat sa sparga sistemele de securitate ale telefoanelor si tabletelor Apple
Foto: Wikipedia

Expertii in informatica ai CIA au lucrat timp de aproape un deceniu pentru a sparge sistemele de securitate ale telefoanelor si tabletelor Apple.

Aceasta concluzie a rezultat in urma consultarii unor documente furnizate de Edward Snowden, fost consultant al Agentiei de Securitate Nationala a SUA (NSA), ce arata ca informaticienii CIA au dezvoltat o versiune a aplicatiei XCode - program a carui versiune originala a fost produsa de Apple - pentru a accesa programele distribuite pe App Store.

Totusi, informatiile oferite de Snowden nu clarifica daca CIA chiar a reusit sa sparga codurile de criptare ale Apple, coduri ce securizeaza datele utilizatorilor si comunicatiile lor. Conform documentelor furnizate, aceasta operatiune a inceput in 2006, un an inainte ca grupul Apple sa lanseze primul iPhone, si a continuat pana in anul 2013, acoperind inclusiv perioada lansarii iPad-ului in 2010. De asemenea, informaticienii americani ar fi beneficiat de sprijinul colegilor lor ...citeste mai departe despre "CIA a incercat sa sparga sistemele de securitate ale telefoanelor si tabletelor Apple" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#CIA atac Apple, #CIA spionaj Apple , #Stiri Internet