China vrea sa sparga monopolul Google, Apple si Microsoft (Video)

Sambata, 18 Ianuarie 2014, ora 08:38
1422 citiri
China vrea sa sparga monopolul Google, Apple si Microsoft (Video)
Foto: ZD Net

China vrea sa sparga monopolul gigantilor americani Google, Apple si Microsoft, care domina piata sistemelor de operare din intreaga lume. Astfel, China si-a lansat in mod oficial propriul sistem de operare, denumit China Operating System (COS).

Noul sistem de operare a fost finantat de catre guvernul chinez si a fost dezvoltat la Institutul de Software din cadrul Academiei de Stiinte (ISCAS), impreuna cu firma Shanghai Liantong Network Communications Technology, potrivit unei stiri publicate de Sina News si preluata de ZD Net.

Noul sistem chinez COS este bazat pe Linux si serveste ca o platforma de operare pentru calculatoare, smartphone-uri si tablete, suportand si aplicatii HTLM5.

Cu toate acestea, din "motive de securitate", COS nu este si un sistem open source. Sistemul de operare chinez are un portal de ...citeste mai departe despre "China vrea sa sparga monopolul Google, Apple si Microsoft (Video)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#nou sistem operare COS, #sistem operare COS China, #China sparge monopolul sistemelor operare, #sisteme Google Apple Microsoft , #Stiri Internet