Cel mai mare maraton de programare in IT din lume, organizat de NASA in premiera si in Romania

Duminica, 24 Aprilie 2016, ora 23:01
1248 citiri
Cel mai mare maraton de programare in IT din lume, organizat de NASA in premiera si in Romania
Foto: Arhiva Facebook/Startup Transilvania

150 de programatori si pasionati de IT au participat la hackathon-ul "NASA Space Apps Challenge", cel mai mare concurs global de programare, desfasurat pe parcursul a doua zile la Cluj-Napoca, in premiera pentru Romania. Competitia a fost castigata de doua echipe care au realizat aplicatii pentru domeniul aeronauticii.

Maratonul, organizat anual de Agentia Spatiala Americana (NASA), s-a desfasurat in 193 de orase din toata lumea, adunand la un loc ideile a peste 30.000 de programatori impartiti in echipe mixte de cate cinci persoane.

Temele competitiei din 2016 au fost Terra, Aeronautica, Tehnologia, Statia Spatiala Internationala, Calatorie spre Marte si De la Sistemul Solar la infinit. Participantii si-au putut alege o problema pe care doresc sa o rezolve in functie de domeniu, gradul de dificultate si interese. De asemenea, cei inscrisi au putut alege daca participa la eveniment de acasa sau daca isi vor desfasura activitatea din spatiul pus la dispozitie de catre ...citeste mai departe despre "Cel mai mare maraton de programare in IT din lume, organizat de NASA in premiera si in Romania" pe Ziare.com

#concurs NASA Cluj, #aplicatii NASA Cluj , #Stiri Internet