Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CE vrea sa dubleze aproape investitiile in tehnologiile informationale

CE vrea sa dubleze aproape investitiile in tehnologiile informationale

Comisia Europeana si-a propus sa majoreze cu 70% investitiile in cercetarea si dezvoltarea de noi tehnologii informationale la nivel comunitar, dar si al fiecarui stat membru, in perioada 2010-2013, a anuntat marti CE.

Astfel, incepand de anul viitor si pana in 2013, cheltuielile CE pentru cercetarea in domeniul tehnologiilor informationale viitoare vor creste de la 100 milioane euro la 170 milioane euro.

Printre ideile ce fac parte din noua strategie europeana a Comisiei se numara realizarea de computere mai sigure si mai rapide, care pot procesa o capacitate nelimitata de informatii, calculatoare care imita creierul uman si care pot functiona chiar daca anumite parti ale hard-ului sunt afectate, carucioare controlate cu puterea mintii sau roboti de companie.


In ultimii 15 ani, CE a cheltuit pentru programe de cercetare multidisciplinara si tehnologii informationale ale viitorului aproape 1,3 miliarde euro.


"Europa trebuie sa fie inventiva si curajoasa, mai ales in perioade de criza.


Descoperirile stiintifice revolutionare constituie oportunitati enorme si noi avem nevoie de cele mai bune minti din cele 27 de state membre pentru a deveni lider in tehnologii informationale ale viitorului care pot oferi solutii radicale pentru cetatenii europeni in domenii precum sanatatea, schimbarile climatice, imbatranirea populatiei, dezvoltare sustenabila sau securitate", a declarat comisarul european pentru societatea informationala si media, Viviane Reding. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1206 ori
Citeste mai multe desprece investitii tehnologie