Ce mai cumpara romanii: Smartphone-uri, frigidere si mai putine televizoare

Luni, 17 August 2015, ora 12:13
1105 citiri
Ce mai cumpara romanii: Smartphone-uri, frigidere si mai putine televizoare
Foto: Arhiva Ziare.com

Piata de bunuri de folosinta indelungata din Romania a inregistrat o crestere usoara de 6,4% in trimestrul al doilea din 2015, ajungand astfel la valoarea de 449 de milioane de euro, potrivit unui studiu GfK, in timp ce sectorul de smartphone-uri a avut parte de un avans puternic, de 22%.

Atat sectorul telecom, cat si electrocasnicele mari si mici au avut o evolutie pozitiva, fiind singurele sectoare ce au contribuit la cresterea pietei.

Cea mai surprinzatoare schimbare a venit insa din sectorul de electronice care, in trimestrul al doilea (T2) din 2015, a inregistrat o scadere de 3,3%, se arata in comunicatul remis luni Ziare.com.

Telecom: smartphone-urile si castile au continuat trendul ascendent

Comparativ cu al doilea trimestru al 2014, o crestere de peste 15% a vanzarilor din segmentul de telecom a fost inregistrata in aceeasi perioada din 2015. Vanzarile totale au insumat aproximativ 145 de milioane de euro.

Avansul de 22% al smartphone-urilor a compensat scaderea ...citeste mai departe despre "Ce mai cumpara romanii: Smartphone-uri, frigidere si mai putine televizoare" pe Ziare.com

#vanzari smartphone Romania, #vanzari telefoane Romania, #vanzari electronice Romania, #vanzari electronice , #Stiri Internet