Ce legatura are Romania cu lovitura colosala a hackerilor care au dezvaluit date despre 50 de milioane de turci

Joi, 07 Aprilie 2016, ora 10:34
1260 citiri
Ce legatura are Romania cu lovitura colosala a hackerilor care au dezvaluit date despre 50 de milioane de turci
Foto: Arhiva Ziare.com

Hackerii care au publicat online datele personale ale aproape 50 de milioane de turci, printre care presedintele Recep Tayyip Erdogan, predecesorul sau Abdullah Gul si premierul Ahmet Davutoglu, au folosit servere din Romania.

Asa-numita "Baza de Date a Cetatenilor Turci" cuprinde 49.611.709 de documente, ce includ, potrivit hackerilor, numele si prenumele persoanelor vizate, numele parintilor, codul numeric personal, sexul, locul si data nasterii, dar si adresa completa, relateaza Deutche Welle.

"Cine si-ar fi imaginat ca ideologiile retrograde, favoritismele si ascensiunea extremismului religios in Turcia va duce la o infrastructura tehnica fragila si vulnerabila?", au scris hackerii, ironic, pe prima pagina a bazei de date, langa o imagine a lui Erdogan.

Associated Press a confirmat autenticitatea a opt din 10 coduri numerice personale apartinand unor turci de rand.

Lovitura colosala a hackerilor: Datele a 50 de milioane de turci, inclusiv Erdogan, au ajuns pe ...citeste mai departe despre "Ce legatura are Romania cu lovitura colosala a hackerilor care au dezvaluit date despre 50 de milioane de turci" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#hackeri Turcia servere Romania, #hackeri date Turcia, #hackeri date Erdogan , #Stiri Internet