Cat de sigur este shoppingul online in Romania

Joi, 25 Februarie 2010, ora 10:46
1190 citiri
Cat de sigur este shoppingul online in Romania

Romani cumpara de pe internet imbracaminte, incaltaminte, electronice si electrocasnice dar se plang din ce in ce mai des ca primesc produsele cu intarziere, avand defecte ori pretul "la oferta" este, de fapt, pretul intreg.

Specialistii atrag atentia asupra riscurilor la care se supun consumatorii daca nu sunt atenti la toate elementele de identificare ale magazinului virtual.

Astfel, inainte de plasarea comenzii urmariti daca site-ul afiseaza moneda in care trebuie efectuata plata, daca este valuta trebuie afisat cursul la zi, daca pretul are inclus TVA-ul, precum si cheltuielile de livrare, informeaza Gandul.

De asemenea, magazinele virtuale sunt obligate sa afiseze in limba romana toate detaliiile despre produsul vandut.

Inspectorii avertizeaza consumatorii ca in termen de 10 zile de la primirea produsului sau in termen de 10 zile de la incheierea contractului in cazul prestatorilor de servicii pot denunta unilateral contractul fara penalitati si fara invocarea unui motiv.

Specialistii mai spun ca trebuie sa fiti atenti cand oferiti detaliile cardului de credit sau debit pe internet.

Astfel este necesar sa verificati intotdeauna daca preluarea datelor se face prin protocol securizat (url-ul de tip https:// inseamna protocol securizat iar http:// e necriptat).

 

#magazinele virtuale, # comert, # tranzactii, # produse, # riscuri , #Stiri Internet