Cand vom avea primul oras inteligent in Romania si cum a fost ales

Miercuri, 18 Mai 2016, ora 10:36
3189 citiri
Cand vom avea primul oras inteligent in Romania si cum a fost ales
Foto: Facebook/Cetatea Alba Iulia

Alba Iulia ar putea deveni primul oras inteligent (smart city) din Romania, ca urmare a derularii unui proiect-pilot ce va fi gata pana in 2018.

"In ceea ce priveste conceptul de smart city, am inceput un proces in minister de construire a unui concept de colectare a bunelor practici si deschiderea unor canale de comunicare, astfel incat sa facem un gen de guidelines, cat mai bine structurate, legat si cu cadrul legal.

In acelasi timp, as vrea sa lansez azi, aici, o provocare: sa construim primul oras inteligent din Romania pana in 2018. Acest oras sa fie Alba Iulia", a spus, miercuri, ministrul Comunicatiilor, Marius Bostan, prezent la expo-conferinta Ziua Comunicatiilor 2016.

"De ce Alba Iulia? In afara faptului ca vorbim despre 100 de ani de la Unire, as vrea sa va spun ca Alba Iulia este singurul oras din Romania care a avut o strategie pe termen lung de dezvoltare si s-a si tinut de ea. Este un oras care a fost declarat de mai multe institutii internationale un oras bine ...citeste mai departe despre "Cand vom avea primul oras inteligent in Romania si cum a fost ales" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Alba Iulia oras inteligent 2018, #smart city Alba Iulia , #Stiri Internet