Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Când se lansează mesajele criptate pe Facebook și Instagram și cum va sprijini Meta „munca vitală a forțelor de ordine”

Când se lansează mesajele criptate pe Facebook și Instagram și cum va sprijini Meta „munca vitală a forțelor de ordine”

Utilizatorii Facebook și Instagram care anticipează lansarea funcțiilor de criptare îmbunătățite ale Meta vor trebui să aștepte cel puțin încă un an pentru confortul unei siguranțe suplimentare.

Compania a confirmat o întârziere pentru criptarea mesajelor pe Facebook și Instagram până „undeva în 2023”. Antigone Davis, șeful global al siguranței pentru Meta (compania cunoscută anterior ca Facebook) a dat detalii despre întârziere, împreună cu programul lansărilor pentru 2023, într-un articol de opinie scris pentru ziarul britanic The Telegraph.

„Aici la Meta știm că oamenii așteaptă de la noi să folosim cea mai sigură tehnologie disponibilă, motiv pentru care toate mesajele personale pe care le trimiteți pe WhatsApp sunt deja criptate”, a scris Davis.

Problema este provocarea de a obține o funcție care oferă utilizatorilor protecție și confidențialitate, descurajând totodată comportamentul ilegal sau dăunător de pe platformă.

„Există o dezbatere în desfășurare despre modul în care companiile de tehnologie pot continua să combată abuzurile și să sprijine munca vitală a forțelor de ordine chiar în condițiile în care nu putem accesa mesajele.” Așadar, Meta nu se grăbește și adună informații de la „experți în confidențialitate și siguranță, societate civilă și guverne pentru a se asigura că fac lucrurile corect”.

„Pe măsură ce lansăm criptarea end-to-end, vom folosi o combinație de date necriptate în aplicațiile noastre, informații despre cont și rapoarte de la utilizatori pentru a-i păstra în siguranță într-un mod protejat, confidențial, asistând în același timp la eforturile de siguranță publică”, a scris Davis. Aceasta este aceeași strategie de bază pe care compania o folosește deja cu WhatsApp. ...citeste mai departe despre "Când se lansează mesajele criptate pe Facebook și Instagram și cum va sprijini Meta „munca vitală a forțelor de ordine”" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 236 ori