Ca stat, suntem in Epoca Bronzului: GovITHub ar trebui sa aduca institutiile publice in secolul 21 - Interviu

Vineri, 12 August 2016, ora 07:05
1180 citiri
Ca stat, suntem in Epoca Bronzului: GovITHub ar trebui sa aduca institutiile publice in secolul 21 - Interviu
Foto: ithub.gov.ro

Cum ar fi sa platim toate darile la stat din fata calculatorului? Dar sa trimitem online toate documentele si sa primim acasa actele solicitate institutiilor? V-ati gandit daca vom ajunge vreodata sa gasim toate informatiile necesare in lucrul cu statul pe Internet si sa nu mai existe cozi imense?

Guvernul a demarat un program prin care spera sa aduca serviciile publice in secolul 21.

Acesta se numeste GovITHub si are ca scop atragerea unor specialistii IT care sa vina cu idei si proiecte de actualitate si sa transforme modul in care statul interactioneaza cu cetatenii si cu oamenii de afaceri.

Executivul va oferi si 10 burse lunare de 2.000 euro, pe o perioada de 6 luni, specialistilor care doresc sa se implice in eficientizarea administratiei. De asemenea, sunt primite cu bratele deschise si persoanele care vor sa lucreze voluntar sau ocazional.

GovITHub are deja un consiliu interimar, cu rol in coordonarea generala a programului, din care face parte si Dan Nechita, cu ...citeste mai departe despre "Ca stat, suntem in Epoca Bronzului: GovITHub ar trebui sa aduca institutiile publice in secolul 21 - Interviu" pe Ziare.com

#GovITHub, #programe IT institutii publice, #programe IT Guvern , #Stiri Internet