Bloggerii evalueaza cat de responsabile au fost companiile in 2007

Luni, 07 Ianuarie 2008, ora 11:21
991 citiri
Bloggerii evalueaza cat de responsabile au fost companiile in 2007

Bloggerii, in calitate de lideri de opinie, sunt invitati sa evalueze initiativele sociale desfasurate de firme in 2007. Pentru asta, ei trebuie sa raspunda la trei intrebari, raspunsurile urmand sa fie publicate pe site-ul ResponsabilitateSociala.ro pentru a motiva companiile sa-si imbuntatateasca strategiile de implicare in 2008.

Implicarea sociala a companiilor este un curent bine inradacinat in randurile firmelor de pe pietele occidentale. In ultimii ani si companiile din Romania au inceput sa se implice din ce in ce mai mult in viata comunitatilor in care activeaza.

Resursele oferite de corporatii pentru astfel de initiative pot contribui la rezolvarea unor nevoi sociale importante, ca spre exemplu: renovarea si dotarea unitatilor de invatamant, oferirea unui adapost pentru grupuri dezavantajate sau pentru victimele unor catastrofe naturale, protejarea mediului inconjurator, amenajarea spatiilor verzi, restaurarea monumentelor istorice etc.

Companiile vor fi insa incurajate sa fie mai responsabile pe masura ce o parte din ce in ce mai mare a opiniei publice le va cere asta. Pe de o parte, in aceasta privinta, rolul formatorilor de opinie este hotarator. Pe de alta parte, ultimii ani au consacrat aparitia in spatiul public a unui nou tip de lideri de opinie. Este vorba despre bloggeri, respectiv persoane care publica pe internet articole sub forma unui jurnal. Aceste articole sunt citite de multe ori de audiente impresionante, de mii de vizitatori pe saptamana.

Intrebarile la care trebuie sa raspunda bloggerii sunt:"Care au fost, din punctul tau de vedere, cele mai responsabile trei companii in 2007, si de ce?", "Ce te-a nemultumit referitor la cum au inteles companiile din Romania sa demonstreze ca sunt responsabile social, in 2007?" si " Ce te astepti de la companiile care activeaza in Romania, din punctul de vedere al responsabilitatii sociale, in 2008?".

Raspunsurile trebuie publicate pe blogurile personale pana pe data de 17 ianuarie. Pot participa toti autorii de bloguri, indiferent de profilul acestora sau de audienta.

Pe masura ce vor aparea, raspunsurile vor fi publicate si pe portalul ReponsabilitateSociala.ro. La finalul campaniei, autorii portalului vor publica si o analiza a acestor raspunsuri.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.