BlackBerry da in judecata Facebook pentru incalcarea mai multor brevete

Miercuri, 07 Martie 2018, ora 08:33
1050 citiri
BlackBerry da in judecata Facebook pentru incalcarea mai multor brevete
Foto: BlackBerry

BlackBerry a dat in judecata Facebook, pretinzand ca aplicatiile sale de chat, Messenger si WhatsApp, precum si Instagram, ii incalca drepturile de proprietate intelectuala protejate de mai multe brevete inregistrate.

Functiile pe care BlackBerry pretinde ca Facebook le foloseste in aplicatiile sale fara a avea drept acopera partea de securitate, unele caracteristici ale interfetei grafice, dar si mai multe optiuni ce tin de functionalitatea propriu-zisa a acestora.

Generarea cheilor de criptare, afisarea pictogramelor numerice pentru a evidentia notificarile, etichetarea persoanelor in poze, autocompletarea textului in casuta de cautare si oprirea notificarilor pentru o conversatie sunt cateva dintre caracteristicile vizate de proces.

Cel mai probabil, cele doua companii vor ajunge la o intelegere. Fie Facebook va fi de acord sa plateasca pentru brevetele detinute de BlackBerry, fie va gasi niste brevete proprii pentru care sa initieze propriul proces pentru a anula actiunea celor de la BlackBerry.

Nu este neobisnuit ca o companie aflata pe o panta descendenta sau care incearca sa se reinventeze sa caute orice mijloace de finantare, inclusiv acest gen de procese. Au facut-o Yahoo! cu Facebook in 2012, Nokia cu Apple in 2016, iar exemplele ar putea continua.

Citeste si Sfarsitul unei ere: BlackBerry nu va mai face telefoane ...citeste mai departe despre "BlackBerry da in judecata Facebook pentru incalcarea mai multor brevete" pe Ziare.com

#BlackBerry judecata Facebook , #Stiri Internet