Bitdefender ofera gratuit victimelor ransomware solutii pentru recuperarea datelor

Joi, 15 Decembrie 2016, ora 12:42
2306 citiri
Bitdefender ofera gratuit victimelor ransomware solutii pentru recuperarea datelor
Foto: Facebook / Bitdefender

Producatorul global de solutii de securitate Bitdefender adera la proiectul No More Ransom, initiat de Europol, destinat luptei contra ransomware, cea mai prolifica amenintare cibernetica a momentului.

Bitdefender pune la dispozitie in mod gratuit instrumente pentru decriptarea datelor si ofera victimelor posibilitatea sa le recupereze fara sa mai plateasca recompense infractorilor cibernetici.

Amenintarile de tip ransomware, care blocheaza datele de pe dispozitive si solicita bani pentru a reda accesul utilizatorului, s-au extins in 2016 dinspre Windows si Linux catre mai multe sisteme de operare, precum Mac OSX si Android, alimentate de succesul fara precedent al modelului de business.

Kit-urile pentru decriptare sunt disponibile pe nomoreransom.org, un portal online disponibil in sase limbi.

"Pierderile financiare generate de ransomware, estimate la un miliard de dolari pana la finalul anului, arata ca nu toate tehnologiile de securitate traditionale au reusit sa asigure ...citeste mai departe despre "Bitdefender ofera gratuit victimelor ransomware solutii pentru recuperarea datelor" pe Ziare.com

#Bitdefender No More Ransom, #Bitdefender decriptare date, #ransomware decriptare , #Stiri Internet