Bit Solutions si-a majorat cifra de afaceri

Miercuri, 30 Septembrie 2009, ora 12:46
1739 citiri

Compania de outsourcing si consultanta IT Bit Solutions a inregistrat in primul semestru o majorare a cifrei de afaceri cu 15%, comparativ cu perioada similara a anului trecut, la 450.000 de euro, si estimeaza pana la finele anului o crestere a portofoliului de clienti cu 30%, scrie NewsIn.

Conform oficialilor companiei, cel mai solicitat serviciu a fost cel de consultanta IT, care presupune evaluarea infrastructurii IT a companiei-client si elaborarea unei strategii pe termen lung, serviciu urmat indeaproape de outsourcing-ul IT, ce include activitati precum service IT, mentenanta IT si managementul riscului.

Bit Solutions furnizeaza servicii IT pentru 30 de clienti-companii permanenti, la care se adauga un numar important de clienti de proiect. De la inceputul anului, portofoliul companiei s-a extins cu 20%, noii clienti provenind din media, retail si consultanta financiara, iar reprezentantii companiei estimeaza ca acesta va mai creste cu inca 10% pana la sfarsitul anului.

"Sunt convins ca ne vom mentine evolutia pozitiva si in 2010, cand asteptam o crestere cel putin egala cu cea din acest an. Bit Solutions nu a resimtit criza financiara, deoarece in firmele care aveau deja un contract de servicii IT nu s-a pus problema renuntarii la acesta", a declarat directorul general al Bit Solutions, Florin Scarlat.

Conform acestuia, in 2009 businessul a fost sustinut si de nevoia companiilor de a reduce cheltuielile de internet ori de a deveni competitive si de a nu fi devansate de concurenta.

In ceea ce priveste investitiile Bit Solutions, acestea s-au indreptat catre zona de training si de specializare a angajatilor, mai ales ca firma a facut noi angajari si intentioneaza sa isi consolideze in continuare echipa pana la sfarsitul anului.

Potrivit Bit Solutions, preturile serviciilor IT au inregistrat o scadere in acest an, ce a fost resimtita in toate domeniile economice.

"Scaderea tarifelor de outsourcing si consultanta nu s-a datorat doar crizei financiare, ci si competitiei tot mai acerbe de pe aceasta piata. Compania se asteapta ca preturile sa se mentina la un nivel similar si in 2010", au mai precizat reprezentantii companiei.

#bit solutions, #cifra, #afaceri, #it, #clienti , #Stiri Internet