Bit Solutions : Romania poate deveni in urmatorii ani liderul european al pietei de outsourcing

Luni, 01 Iunie 2009, ora 16:03
1716 citiri
Bit Solutions : Romania poate deveni in urmatorii ani liderul european al pietei de outsourcing

Romania poate deveni in urmatorii ani cea mai mare piata de outsourcing din Europa daca isi va mentine rata anuala de crestere, de 12,1%, in pofida contextului economic actual, existand un potential de dezvoltare locala, estimeaza compania de outsourcing si consultanta IT Bit Solutions, relateaza NewsIn.

Romania se afla in prezent pe locul trei in Europa, avand estimata o piata de outsourcing de 480 milioane de dolari. Liderul Europei de Est pe piata outsourcingului este Bulgaria, cu o piata estimata la peste 500 milioane de dolari, in vreme ce liderul european este Estonia.

Insa, conform estimarilor Bit Solutions, Romania inregistreaza cea mai spectaculoasa crestere pe segmentul de outsourcing, aflandu-se in prezent pe locul 19 in lume in topul destinatiilor de outsourcing.

"Romania are toate elementele de crestere necesare pentru a ajunge din urma si chiar depasi Estonia, devenind astfel cea mai mare piata specializata de outsourcing din aceasta regiune.

Specialistii nostri sunt cel putin la fel de bine pregatiti ca cei din tarile mai bine dezvoltate, insa au avantajul de a deprinde si a comunica cu usurinta intr-o limba straina, fapt care faciliteaza relatia cu companiile internationale care aleg sa isi externalizeze serviciile IT in Romania", a declarat directorul general Bit Solutions, Florin Scarlat.

Conform acestuia, preturile mai scazute din Romania, comparativ cu cele practicate in tarile vecine, influenteaza pozitiv evolutia pietei de outsourcing si servicii IT.

"Preturile acestor servicii au scazut simtitor in ultimul timp datorita aparitiei tot mai multor jucatori pe piata. In vreme ce alte tari din regiune devin mai putin atractive din cauza majorarii costurilor locale, Romania ofera companiilor straine doua beneficii importante: servicii de foarte buna calitate si costuri mai reduse", a adaugat Florin Scarlat.

Conform reprezentantilor Bit Solutions, actualul context economic nu reprezinta un impediment in dezvoltarea acestui segment de piata, cresterea fiind chiar favorizata de scaderea investitiilor in echipamente IT si de nevoia de diminuare a costurilor prezenta in tot mai multe companii, nevoie ce poate fi satisfacuta prin externalizarea serviciilor IT si prin auditul de specialitate.

Piata de servicii IT a inregistrat anul trecut o crestere de aproape 17%, peste media anuala prognozata de IDC, iar cererea pentru astfel de servicii se va mentine pe un trend ascendent si in acest an.

In acest context, oficialii Bit Solutions estimeaza o crestere a cifrei de afaceri si a portofoliului propriu de clienti cu aproximativ 20%.

#outsourcing, # piata, # IT, # servicii, # companii , #Stiri Internet