Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BattleLab Robotica - concurs international de Sumo Robotic

BattleLab Robotica - concurs international de Sumo Robotic
Fenomenul BattleLab Robotica, aflat la a IX-a editie, este rezultatul colaborarii dintre Facultatea de Inginerie Electrica din cadrul Universitatii Tehnice si BEST Cluj-Napoca, care si-au unit fortele pentru a crea un eveniment unic in Cluj-Napoca, un concurs international de sumo robotic.

Descrisa de participanti ca fiind o sarbatoare a creatiei, a daruirii si a pasiunii, competitia devenita o traditie in estul Europei va avea loc in data de 11 mai 2019, incepand cu ora 10:00, in amfiteatrul P03 din incinta Universitatii Tehnice, strada Baritiu, nr. 26.

Tema competitiei o reprezinta implementarea de sumo-roboti autonomi, capabili sa identifice si sa elimine de pe suprafata de joc robotul advers. Acest concept a aparut la sfarsitul anilor '80 in Japonia, ca o incercare de a combina traditia cu tehnologia. Fenomenul este in continua crestere, evoluand de la roboteii imbracati in lemn si plastic la adevarate demonstratii ale tehnologiilor de ultima generatie.

Ideile inovative, determinarea si ingeniozitatea sunt caracteristici ale studentilor de la universitatile cu profil tehnic din Romania si din lume, care se vor prezenta la linia de start cu propriul robot autonom construit de la zero, cu scopul de a domina ringul de lupta. In cadrul competitiei vor participa peste 40 de echipe care au investit atat timp, cat si bani, pentru construirea celor mai puternici roboti.

Sunt asteptati peste 400 de spectatori, dornici sa urmareasca luptele dintre roboti si sa isi sustina favoritii. Pentru ca publicul este sufletul competitiei, fa si tu parte din povestea BattleLab Robotica 2019!

Intrarea este gratuita!

Mai multe informatii despre eveniment si competitie pot fi gasite pe www.battlelab.ro si pe Facebook, la adresa https://www.facebook.com/BattleLabRobotica/

BEST (Board of European Students of Technology) este o organizatie internationala, nonprofit, in continua crestere. Inca din anul 1989, BEST ofera studentilor din toata Europa posibilitatea de a ajunge la o mai buna intelegere a culturilor si a societatilor, pentru a-si dezvolta capacitatea de a lucra in diverse medii culturale.Grupul Local BEST Cluj-Napoca este format din voluntari din cadrul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca. Scopul nostru este de a oferi toate conditiile pentru dezvoltare personala, realizata prin educatie complementara, incurajand fiecare student sa participe la proiecte inovative si provocatoare, cum ar fi: traininguri (BEST Training Week), workshopuri, su ...citeste mai departe despre "BattleLab Robotica - concurs international de Sumo Robotic" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 703 ori