Batalia gigantilor: Samsung Galaxy S8 Plus vs. Huawei P10 Plus. Care e mai tare?

Sambata, 01 Aprilie 2017, ora 18:08
1342 citiri
Batalia gigantilor: Samsung Galaxy S8 Plus vs. Huawei P10 Plus. Care e mai tare?
Foto: Stuff TV

Samsung a lansat de curand smartphone-ul Galaxy S8 in doua variante, standard si Plus. Iar pentru ca acesta din urma pare un adevarat titan, cu ecran de 6,1 inchi, am vrut sa vedem cum se compara cu principalul sau rival, Huawei P10 Plus.

Potrivit Stuff.tv, ambele telefoane sunt niste giganti ai momentului, insa unul dintre ele iese mai mult in evidenta.

Design

Un mare minus, de altfel foarte evident, al telefonului Huawei P10 Plus este designul. Nu va ganditi ca e urat. Nu, problema e ca este banal, nu aduce nimic nou si adevarul este ca seamana prea mult cu iPhone. Nu va iesi in evidenta din multime.

Samsung Galaxy S8 si S8 Plus au fost lansate: Iata la ce preturi pot fi cumparate in Romania

Pe de alta parte, Samsung s-a autodepasit cu Galaxy S8 Plus, care e cel mai aratos smartphone dintre toate cele de pe piata. Este curbat pe stanga si pe dreapta, la fel ca fostele modele Edge. In plus, display-ul ocupa aproape toata partea din fata, gratie disparitiei butonului Home.

Ecran: Depinde ce cauti

Iata vestea buna: ambele telefoane sunt dotate cu ecrane Quad HD, foarte performante, care incanta privirea. Totusi, exista niste diferente semnificative.

Pentru inceput, pentru Galaxy S8 Plus, Samsung a scapat de proportia intalnita la multe dintre telefoanele de pe piata, anume 16:9, mergand de data aceasta pe varianta 18,5:9. Schimbarea iti aduce mai mult spatiu pe ecran, fara a face rabat de la calitate.

De asemenea, chiar daca e mai lung, asta nu inseamna ca nu e usor si ca nu poate fi folosit cu usurinta. Diagonala e de 6,2 inchi.

La Huawei, lucrurile sunt mai simple: P10 Plus are un display LCD de 5,5 inchi, proportia fiind cea clasica, de 16:9. Este destul de mare, e luminos si frumos, cu unghiuri de vizionare excelente.

Dar S8 Plus are un mare avantaj: tehnologia HDR mobila aduce o experienta superioara in ceea ce priveste continutul compatibil. De exemplu, te vei putea bucura de o calitate excelenta a imaginii filmelor de pe aplicatia Netflix.

In aceasta categorie nu exista un castigator clar, caci ambele ecrane sunt foarte bune, dar depinde ce vrea utilizatorul.

Camera: single sau double?

P10 Plus nu are o singura camera principala, ci doua: una de 12 megapixeli (MP) si un senzor monocromatic de 20 MP. De ce Huawei a ales sa faca asta? Pentru ca ofera fotografiilor o calitate superioara si posibilitatea de a face niste lucuri utile. De exemplu, daca dai zoom intre 1x si 2x nu se pierde calitatea imaginii. In plu ...citeste mai departe despre "Batalia gigantilor: Samsung Galaxy S8 Plus vs. Huawei P10 Plus. Care e mai tare?" pe Ziare.com

#Samsung Galaxy S8 Plus, #Huawei P10 Plus , #Stiri Internet