Batalia gigantilor cu Android: Google Pixel 2 XL vs. Samsung Galaxy Note 8 - Care e mai tare?

Luni, 23 Octombrie 2017, ora 07:26
1384 citiri
Batalia gigantilor cu Android: Google Pixel 2 XL vs. Samsung Galaxy Note 8 - Care e mai tare?

Google a lansat de curand o noua generatie de smartphone, dar cum se comporta in comparatie cu cel mai puternic rival?

Compania din Mountain View a prezentat publicului doua telefoane, Pixel 2 si fratele sau mai mare, Pixel 2 XL.

Si cum tendinta pe piata este "cu cat mai mare cu atat mai bine", Android Authority a facut o comparatie intre gigantii cu Android.

La 849 de dolari, Pixel 2 XL se pozitioneaza in gama high end si este cu aproximativ 100 de dolari mai ieftin ca principalul sau rival, Galaxy Note 8 de la Samsung.

Ambele dispozitive au sanse mari sa cucereasca multi utilizatori, dar haideti sa vedem care sunt diferentele si asemanarile dintre ele.

Pixel 2 XL urmeaza trendul telefoanelor ultra-premium lansate in 2017. Are un ecran OLED QHD, cu diagonala de 6 inchi si o rezolutie de 2.880 x 1.440 pixeli, astfel ca are o densitate de 538 de pixeli per inch.

Pe de alta parte, Galaxy Note 8 are un display QHD Super AMOLED putin mai mare, de 6,3 inchi, putin curbat, cu o rezolutie de 1.440 x 2.960 pixeli. Asa cum observam, cel putin pe hartie, smartphone-ul de la Google are un avantaj si, cel putin teoretic, ar trebui sa redea la o calitate mai buna fotografiile si videoclipurile.

In alta ordine de idei, ambele dispozitive sunt dotate cu tehnologia Always-On Display. La Galaxy Note 8, aceasta include scurtaturi catre aplicatii si iconite pentru cele mai recente notificari, iti permite sa accesezi playlistul cu muzica si sa faci o notita cu ajutorul stylusului incorporat S-Pen.

Pe de alta parte, Pixel 2 XL nu are stylus, iar modul Always-On Display nu iti ofera atat de multe lucruri ca rivalul sau, ci mai degraba o experienta standard. De exemplu, ai parte de functia Now, care afiseaza ce cantec se aude in difuzoare sau in casti.

Sub "capota", telefonul de la Google are un procesor Qualcomm Snapdragon 835, 4 GB de RAM si vine in doua versiuni: una cu capacitate de stocare de 64 GB, respectiv 128 GB. Samsung are aceeasi versiune de procesor, dar a marit RAM-ul la 6 GB si capacitatea de stocare la 256 GB, in loc de 128 GB.

Ambele telefoane, insa, sunt rezistente la apa si praf, fiind certificate IP67, ceea ce inseamna ca pot fi scufundate pana la o adancime de 1 m, timp de maximum 30 de minute, fara sa se strice.

Totusi, Galaxy Note 8 are cateva functii care il scot in evidenta, cum ar fi incarcarea wireless si spatiul pentru card microSD.

Si ca tot sunt ...citeste mai departe despre "Batalia gigantilor cu Android: Google Pixel 2 XL vs. Samsung Galaxy Note 8 - Care e mai tare?" pe Ziare.com

#pixel 2 XL Galaxy Note 8, #Google Pixel 2 XL, #Samsung Galaxy Note 8 , #Stiri Internet