Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Autovehiculele zburătoare ar putea ajunge pe piață în China începând din 2025. eVTOL - un mijloc de transport pe care puțini și-l vor permite

Autovehiculele zburătoare ar putea ajunge pe piață în China începând din 2025. eVTOL - un mijloc de transport pe care puțini și-l vor permite

Startup-urile din zona maşinilor zburătoare şi tehnologiile aferente intră pe ultima sută de metri în China, înainte să fie dat startul oficial comercializării acestora. Startup-urile de maşini zburătoare din China sunt convinse că în doi ani, cel mult trei, legislaţia şi piaţa vor permite comercializarea aşa-ziselor maşini zburătoare, care vor deschide o nouă eră în transportul de persoane.

eVTOL-urile împrumută din caracteristicile elicopterelor, dronelor şi avioanelor de mici dimensiuni.

Dotate cu motoare electrice, acestea decolează şi aterizează vertical şi zboară la altitudine relativ redusă, putând să transporte un număr mic de persoane.

Conform Societăţii de Zbor Vertical, la ora actuală există peste 800 de concepte de design de tip eVTOL în întreaga lume.

Experţii sunt convinşi că, la început, maşina zburătoare va reprezenta un mijloc scump de transport, pe care puţini şi-l vor permite, dar că preţurile vor scădea constant.

Analiştii estimează că piaţa maşinilor zburătoare va valora un trilion de dolari în 2040 şi va creşte rapid până la nouă trilioane de dolari în 2050.

Această piaţă va fi un nou câmp de luptă între Statele Unite şi China. Până în 2050, se estimează că 23% din piaţă va aparţine Chinei, în vreme ce Statele Unite vor avea o cotă de 27%. ...citeste mai departe despre "Autovehiculele zburătoare ar putea ajunge pe piață în China începând din 2025. eVTOL - un mijloc de transport pe care puțini și-l vor permite" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 51 ori