Atentie, poti fi atacat informatic prin SMS! Cum te protejezi

Joi, 27 August 2015, ora 14:17
1376 citiri

Romanii care utilizeaza posta electronica pot fi tinta unui nou atac informatic de tip "spear phishing" prin SMS, eficient si greu de detectat, urmarind obtinerea accesului la conturile de e-mail, se arata intr-un comunicat al unei companii de specialitate.

Metoda de atac este simpla si convingatoare, atacatorii informatici folosind SMS-uri si cunostiinte minime de inginerie sociala pentru a compromite adrese de Gmail, Hotmail sau Yahoo Mail, spun specialistii de la Symantec.

Spre deosebire de majoritatea atacurilor de tip "spear phishing", care urmaresc obtinerea de castiguri financiare, atacul are drept principal obiectiv colectarea de informatii despre anumiti utilizatori, spre a fi folosite ulterior in diferite scopuri.

Romania, rai pentru hackeri? Peste 78 de milioane de atacuri cibernetice in 2014

Pentru a desfasura atacul, infractorii cibernetici au nevoie de adresa de e-mail si de numarul de telefon al utilizatorilor vizati, informatii care pot fi usor obtinute pe ...citeste mai departe despre "Atentie, poti fi atacat informatic prin SMS! Cum te protejezi" pe Ziare.com

#atac informatic SMS, #atac informatic mobil , #Stiri Internet