Atentie la Facebook! Avertismentul venit de la avocatul general european

Joi, 24 Septembrie 2015, ora 08:46
1208 citiri
Atentie la Facebook! Avertismentul venit de la avocatul general european
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisia Europeana (CE) ar trebui sa suspende imediat transferul datelor utilizatorilor europeni ai Facebook catre servere din Statele Unite, chiar daca negocierile privind protectia acestor date sunt in plina desfasurare, intrucat nu exista nicio protectie pentru cetatenii europeni.

Ideea a fost adresata Curtii Europene de Justitie de avocatul general european Yves Bot, intr-un caz extrem de controversat privind protectia datelor cu caracter personal stocate de platforma de socializare.

Reteaua Facebook, acuzata ca spioneaza in Europa la fel ca NSA

Este o opinie care deschide o cutie a Pandorei in disputa legata de datele personale si modul in care Facebook utilizeaza detaliile personale ale utilizatorilor sai.

Cazul a ajuns pe masa Curtii Europene de Justitie dupa ce activistul Maximilia Schrems a dat in judecata reteaua sociala pentru violarea dreptului la intimitate prin incalcarea legislatiei europene privind viata privata si pentru transferul ilegal de date ale ...citeste mai departe despre "Atentie la Facebook! Avertismentul venit de la avocatul general european" pe Ziare.com

#Facebook spionare utilizatori, #Facebook protectie date utilizatori, #Facebook date utilizatori , #Stiri Internet