Atentie la ce faceti pe Internet: Un virus controleaza aproape un milion de calculatoare

Marti, 17 Mai 2016, ora 14:45
3642 citiri
Atentie la ce faceti pe Internet: Un virus controleaza aproape un milion de calculatoare
Foto: Arhiva Ziare.com

Hackerii ne demonstreaza din nou ca trebuie sa avem grija de fiecare data cand accesam Internetul. Specialistii in securitate cibernetica Bitdefender au descoperit un virus care controleaza aproape un milion de calculatoare si prin intermediul caruia hackerii deturnau bani din campanii publicitare.

Prin acest mecanism, hackerii deturnau bani din campanii publicitare directionand trafic alterat spre anumite reclame, insa, pagubiti nu sunt utilizatorii, ci companiile care platesc, potrivit unui comunicat de presa remis Ziare.com.

"Un botnet dispune de mecanisme care permit atacatorilor sa controleze de la distanta sistemele informatice infectate, acestia putand dispune chiar si de milioane de calculatoare fara ca utilizatorii sa stie.

Virusul Redirector.Paco infecteaza terminalele celor care folosesc frecvent site-uri de partajare de fisiere, descarca documente atasate din e-mail-uri provenite de la expeditori necunoscuti, acceseaza site-uri cu continut indoielnic si nu folosesc ...citeste mai departe despre "Atentie la ce faceti pe Internet: Un virus controleaza aproape un milion de calculatoare" pe Ziare.com

#virus calculator hackeri reclame, #virus hackeri bani reclame, #virus computer bani reclame , #Stiri Internet