Atacurile cibernetice: O confruntare spinoasa intre Rusia si Occident

Luni, 10 Octombrie 2016, ora 06:50
1374 citiri
Atacurile cibernetice: O confruntare spinoasa intre Rusia si Occident
Foto: Pixabay

Hackerii rusi au fost acuzati de Statele Unite de faptul ca au instrumentat mai multe atacuri cibernetice impotriva organizatiilor politice americane, pentru a influenta alegerile prezidentiale. Totusi, oficialii din tara condusa de Vladimir Putin au negat.

Hillary Clinton, candidatul democratilor pentru fotoliul de la Casa Alba, a transmis ca partidul sau a fost vizat recent de un astfel de atac, in timp ce secretarul american al Apararii, Ashton Carter, a avertizat ca Rusia incearca sa-si bage coada in treburile SUA, potrivit BBC News.

Mai mult, o baza de date cu americanii cu drept de vot ar fi fost "pradata" de hackeri in doua state americane, in timp ce FBI investigheaza daca rusii au spart serverele publicatiei New York Times.

Ideea e ca astfel de acuzatii nu reprezinta ceva nou, caci Rusia si SUA au o istorie indelungata in ceea ce priveste atacurile cibernetice.

Suspiciuni peste suspiciuni

Rusia e suspectata de cel putin un deceniu ca deruleaza atacuri ...citeste mai departe despre "Atacurile cibernetice: O confruntare spinoasa intre Rusia si Occident" pe Ziare.com

#Rusia atacuri cibernetice Occident, #hackeri rusi Occident , #Stiri Internet