Atac informatic fara precedent la Yahoo: Virusi foarte periculosi, greu de depistat de utilizatori

Luni, 13 Ianuarie 2014, ora 09:12
1808 citiri
Atac informatic fara precedent la Yahoo: Virusi foarte periculosi, greu de depistat de utilizatori

Atacul informatic de proportii care a vizat mii de utilizatori ai Yahoo.com, inclusiv din Romania, este foarte greu de depistat de un utilizator obisnuit, insa vestea buna este ca virusii nu pot fi instalati de pe alte servicii ale companiei precum Messenger.

Cei care nu au actualizat la ultima versiune programele Java, Adobe Reader si Flash Player la cele mai noi versiuni si care au vizitat site-ul Yahoo.com, inclusiv pentru a-si verifica mailul, in ultimele zile, au fost tinta unui atac care se folosea de o reclama pentru a instala virusi foarte priculosi. Acestia pot fura bani din cont si date personale.

Pentru a se proteja de astfel de atacuri, utilizatorii sunt sfatuiti sa actualizeze imediat pluginurile web (Java, Adobe Reader si Flash Player) si sa-si instaleze o solutie antivirus performanta.

Iar pentru a afla mai multe detalii, Ziare.com a stat de vorba cu Bogdan Botezatu, Senior E-Threat Analyst la Bitdefender.

Citeste mai multe despre Atac informatic fara precedent la Yahoo: Virusi foarte periculosi, greu de depistat de utilizatori pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#atac informatic Yahoo, #virusi Yahoo , #Stiri Internet