Atac fara precedent la Apple: Modul ingenios de operare al unor hackeri periculosi

Luni, 21 Septembrie 2015, ora 16:30
1142 citiri
Atac fara precedent la Apple: Modul ingenios de operare al unor hackeri periculosi
Foto: Arhiva Ziare.com

Apple a indepartat din magazinul App Store mai multe aplicatii care au fost infectate cu malware, dupa un atac fara precedent in istoria companiei.

Hackerii au actionat intr-un mod inteligent, remarca The Verge.

Ei au creat o replica a programului Xcode, folosit de dezvoltatori pentru a realiza aplicatii pentru sistemul de operare al Apple, iOS. Ulterior, au reusit sa pacaleasca programatorii ca versiunea lor e cea originala.

In consecinta, toate aplicatiile dezvoltate pe baza programului-fantoma au fost infectate cu malware, iar acesta s-a raspandit in toate dispozitivele pe care au fost instalate aplicatiile periculoase.

Nu va lasati pacaliti: Hackerii pozeaza drept ANAF si cer date confidentiale. E posibil sa fie din Rusia

Virusul a strans informatii despre utilizatori, precum parole si alte date de acces, care au fost trimise la serverele controlate de hackeri, informeaza BBC News.

Firma de securitate cibernetica Palo Alto Networks, care a analizat malware-ul ...citeste mai departe despre "Atac fara precedent la Apple: Modul ingenios de operare al unor hackeri periculosi" pe Ziare.com

#atac hackeri aplicatii iphone, #atac hackeri Apple, #hackeri alicatii iphone, #hackeri aplicatii Apple , #Stiri Internet