Asa arata viitorul? Robotul care muta cutii si merge fara problema prin zapada (Video)

Joi, 25 Februarie 2016, ora 19:48
808 citiri
Asa arata viitorul? Robotul care muta cutii si merge fara problema prin zapada (Video)
Foto: YouTube/Boston Dynamics

Boston Dynamics, unul din liderii din domeniul ingineriei robotice preluat de Google in urma cu cativa ani, a prezentat saptamana aceasta un nou robot din seria Atlas.

Uimitor prim echilibru si agilitate, el poate indeplini diferite sarcini, relateaza futura-sciences.com si leparisien.fr.

Noua versiune a robotului Atlas prezentata marti de firma americana este mai mica decat originalul - are 1,75 metri si 82 de kilograme - dar beneficiaza de multe imbunatatiri.

Robotul functioneaza cu o baterie care poate fi atasata atat la interior, cat si la exterior, si are noi senzori plasati in membrele inferioare care ii permit sa isi pastreze echilibrul pe teren accidentat sau daca este impins.

A fost imbunatatit si sistemul sau de detectare a obstacolelor. Firma nu a dezvaluit decat putine informatii despre noul robot, insa videoclipul prezentat arata clar ca aceste masini devin tot mai performante si adaptate la mediu. In videoclipul de circa trei minute, Atlas este supus unor ...citeste mai departe despre "Asa arata viitorul? Robotul care muta cutii si merge fara problema prin zapada (Video)" pe Ziare.com

#robot atlas caine, #robot urca dealuri, #robot sarcini, #robot echilibru , #Stiri Internet