Arestari la Apple dupa ce 22 de angajati au vandut datele clientilor pe milioane de dolari

Sambata, 10 Iunie 2017, ora 17:14
1117 citiri
Arestari la Apple dupa ce 22 de angajati au vandut datele clientilor pe milioane de dolari
Foto: Facebook/ Apple

Autoritatile chineze au descoperit o grupare infractionala care facea trafic cu datele personale ale utilizatorilor de iPhone. Reteaua a castigat peste 7 milioane de dolari din vanzarea datelor personale alte utilizatorilor de iPhone.

A fost nevoie de luni de investigatii pana cand autoritatile chineze din provincia Zhejiang sa obtina dovezi si sa faca primele arestari intr-unul dintre cele mai ample si mai profitabile cazuri de trafic de date personale.

Reteaua era formata din 22 de angajati ai unor furnizori sau ai altor firme din China care colaborau cu Apple in diverse scopuri. Acestia, avand acces la bazele de date ale companiilor pentru care lucrau, au colaborat in vederea strangerii si gruparii datelor personale ale clientilor.

Datele personale furate includeau nume, adrese de mail, numere de telefon si alte informatii inclusiv ID-uri Apple care pot fi folosite pentru spargerea conturilor celor vizati.

Datele personale obtinute au fost apoi vandute cu 80 yuani (11,78 dolari) pentru un asa-numit data point - pachet de identitati in acest caz. In total, reteaua a reusit ca castige 7,36 milioane de dolari.

Ceea ce nu este clar, iar autoritatile chineze ar trebui sa precizeze, este daca cei vizati sunt doar chinezi sau este vorba si despre cetateni ai altor state. De asemenea, nu se spune nimic despre cei care au cumparat datele personale respective - daca exista reglementari care sa-i pedepseasca si ce au facut cu datele personale obtinute.

Apple a fost dat in judecata pentru ca a blocat iPhone-urile a sute de clientiO noua campanie de phishing tinteste utilizatorii Apple - Cum actioneaza hackerii si ce trebuie sa faci ...citeste mai departe despre "Arestari la Apple dupa ce 22 de angajati au vandut datele clientilor pe milioane de dolari" pe Ziare.com

#arestari vanzari date Apple, #arestari China Apple, #date Apple vandute chinezi , #Stiri Internet