APTTI va sesiza Consiliul Concurentei in legatura cu softul "Clever Taxi"

Marti, 07 Mai 2013, ora 16:44
2696 citiri
APTTI va sesiza Consiliul Concurentei in legatura cu softul "Clever Taxi"

Asociatia Profesionala a Transportatorilor in Regim de Taxi si Inchiriere (APTTI) va face demersuri la Consiliul Concurentei in legatura cu softul "Clever Taxi", aflat in proprietatea societatii comerciale "Clever Tech", deoarece sunt incalcate articolele 5, 6 si 9 din Legea 21/1996, cu modificarile si completarile ulterioare.

"Societatea comerciala 'Clever Tech', proprietara softului 'Clever Taxi', nu detine autorizatie de dispecerat taxi, insa si-a instalat in interiorul terminalului Sosiri 2 al Aeroportului Henri Coanda aparate digitale cu ajutorul carora clientii pot comanda prin intermediul unui soft taxiuri de la companiile partenere ale societatii mai sus amintite.

Clever Tech a facut multe presiuni la adresa dispeceratelor taxi autorizate in Bucuresti si Ilfov, pentru ca acestea sa foloseasca softul amintit, numai ca acele dispecerate ulterior si-au dat seama ca respectiva firma nu face altceva decat sa 'fure' prin intermediul softului comenzile si clientii acelor dispecerate.

Aplicatia foloseste serverul societatii, si o data ce clientii sau soferii de taxi si-au instalat aplicatia, acestia devin dependenti de societatea si softul respectiv in cazul comenzilor facute de catre clientii care utilizeaza acele terminale", se arata in comunicatul citat.

APTTI a sesizat acest aspect si in scrisoarea deschisa trimisa ministrului Transporturilor si Infrastructurii, Relu Fenechiu, acuzand, totodata, instalarea din nou a unei situatii de monopol pe "Aeroportul Henri Coanda".

"Masura initiala, prin care clientii erau informati de tarifele practicate de catre societatile de taxi si modul prin care se comanda taxiul in mod telefonic, era o masura egala, echidistanta, ce permitea clientului sa isi aleaga operatorul dintr-un total de 60 de dispecerate taxi. In schimb, aplicatia in cauza restrange deja drepturile majoritatii dispeceratelor, permitandu-i clientului sa aleaga doar dintr-un numar restrans, adica dintre dispeceratele afiliate softului", se mai spune in comunicatul citat.

Asociatia solicita, de asemenea, ca pentru societatile ce nu doresc sa colaboreze cu Clever Taxi, sa se permita instalarea unui sistem similar celui de la Clever Taxi, prin care sa se poata asigura orice flux de comenzi venit de la aeroport, cu ajutorul parcului societatilor respective, parc ce poate depasi 6000 de autoturisme.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#soft Clever Taxi, #transportatori taxi, #concurenta soft taxi , #Stiri Internet