Apple si Epson au fost date in judecata pentru ca au redus durata de functionare a produselor

Vineri, 29 Decembrie 2017, ora 10:02
1187 citiri
Apple si Epson au fost date in judecata pentru ca au redus durata de functionare a produselor
Foto: Pixabay

Producatorul de smartphone-uri Apple si producatorul de imprimante Epson sunt date in judecata in Franta pentru ca au accelerat procesul de imbatranire a produselor lor pentru a stimula cererea.

O asociatie a consumatorilor din Franta, numita HOP, care sustine campania "Opriti Uzura Planificata", a inregistrat plangeri in justitie impotriva celor doua companii, relateaza Reuters.

HOP a anuntat ca miercuri a inregistrat o plangere impotriva Apple.

Totodata, un procuror a inceput luna trecuta o investigatie impotriva Epson, a declarat joi o sursa apropiata situatiei. Investigatia a fost declansata in urma unei reclamatii facute in septembrie de HOP la un tribunal din Nanterre, o suburbie a Parisului.

Laetitia Vasseur, co-fondatoare a asociatiei HOP, a declarat ca obiectivul ambelor plangeri este de a fi aplicata legea care protejeaza consumatorii in Franta, care a fost modificata in 2015 pentru a include notiunea de uzura planificata.

Apple are deja procese in Statele Unite, in care este compania este acuzata ca a fraudat utilizatorii de iPhone-uri prin incetinirea functionarii dispozitivelor fara sa ii informeze, pentru a compensa performantele slabe ale bateriilor.

Procesele au survenit dupa ce Apple a anuntat saptamana trecuta ca actualizarile sistemului de operare iOS pentru iPhone 6, iPhone 6s, iPhone SE si iPhone 7 au inclus, incepand de anul trecut, o functie care reduce energia bateriilor care sunt reci, vechi sau descarcate.

Telefoanele fara aceasta ajustare se vor inchide brusc ca masura de precautie, pentru a preveni arderea componentelor, potrivit Apple.

Conform legislatiei franceze, companiile risca amenzi de pana la 5% din vanzarile anuale pentru scurtarea deliberata a duratei de functionare a produselor pentru stimularea cererii de inlocuire a acestora.

Un purtator de cuvant al Epson France a spus ca grupul respinge acuzatiile facute de asociatia HOP si colaboreaza cu autoritatile, calitatea produselor fiind de o mare importanta pentru companie.

Reprezentantii Apple France nu au putut fi contactati imediat pentru comentarii.

Apple incetineste voit iPhone-urile mai vechi. Ce pot face utilizatoriiApple va plati scump pentru ca te-a fortat sa-ti cumperi un nou iPhoneUtilizatorii de iPhone sunt frustrati dupa lansarea iOS 11.1. Un bug le face viata grea ...citeste mai departe despre "Apple si Epson au fost date in judecata pentru ca au redus durata de functionare a produselor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Apple Epson judecata Franta , #Stiri Internet