Apple ofera pana la 200.000 de dolari celor care descopera probleme de securitate la produsele sale

Vineri, 05 August 2016, ora 13:45
1018 citiri
Apple ofera pana la 200.000 de dolari celor care descopera probleme de securitate la produsele sale
Foto: Arhiva Ziare.com

Apple intentioneaza sa ofere recompense financiare de pana la 200.000 de dolari cercetatorilor care identifica vulnerabilitatile produselor sale, alaturandu-se zecilor de firme care au lansat deja programe de acest tip.

Programul Apple va fi limitat initial la circa 24 de cercetatori pe care compania ii va invita sa ajute la identificarea unor probleme de securitate ascunse, de cinci categorii, transmite Reuters.

Cercetatorii respectivi au fost selectati dintr-un grup de experti care au mai ajutat anterior Apple, dar care nu au fost platiti pentru munca lor.

Categoria care va oferi cele mai mari recompense, de pana la 200.000 de dolari, se refera la problemele firmware-ului (microprogramului) "secure boot", care impiedica lansarea unor programe neautorizate atunci cand un dispozitiv cu sistemul de operare iOS este deschis.

Apple a precizat ca a optat pentru un program limitat la recomandarea altor companii care au lansat in trecut programe de recompense.

Un analist in ...citeste mai departe despre "Apple ofera pana la 200.000 de dolari celor care descopera probleme de securitate la produsele sale" pe Ziare.com

#Apple recompense probleme securitate , #Stiri Internet