Apple castiga o batalie importanta in instanta impotriva guvernului american

Marti, 01 Martie 2016, ora 08:14
1066 citiri
Apple castiga o batalie importanta in instanta impotriva guvernului american
Foto: Arhiva Ziare.com

Un judecator federal din New York a decis ca Guvernul SUA nu poate obliga compania Apple sa sparga un iPhone pentru a ancheta un traficant de droguri.

Este o victorie pentru Apple, care este presata in justitie de Guvernul SUA in cel putin 13 cazuri. Apple sustine ca, daca ar ceda solicitarilor agentiilor de securitate americane, ar submina securitatea a sute de milioane de iPhone din intreaga lume, transmite CNN.

Departamentul de Justitie argumenteaza pe baza All Writs Act, din 1789, care le acorda judecatorilor puteri sa scrie legile necesare in jurisdictia lor. Luni, judecatorul James Orenstein a aratat ca anchetatorii federali nu pot folosi aceasta lege pentru a-si atinge scopurile.

Argumentatia autoritatilor federale nu justifica "impunerea Apple sa asiste in investigatia Guvernului impotriva vointei sale", a explicat judecatorul.

Orenstein a mai aratat ca agentiile de lege si ordine incearca sa foloseasca nepotrivit puteri pe care nu le-au primit de la ...citeste mai departe despre "Apple castiga o batalie importanta in instanta impotriva guvernului american" pe Ziare.com

#Apple justitie Guvern telefoane, #Apple telefoane proces Guvern SUA , #Stiri Internet