Cum pot fi instalate aplicații Google pe cele mai recente telefoane produse de Huawei

Luni, 01 Noiembrie 2021, ora 01:47
2055 citiri
Cum pot fi instalate aplicații Google pe cele mai recente telefoane produse de Huawei
Aplicația Gspace a fost instalată pentru a compensa minusul Huawei legat de Google FOTO YouTube/ TechMagnet

Telefoanele produse de Huawei au fost comercializate în ultimii doi ani fără aplicațiile de bază ale gigantului tech Google.

Dispozitivelor produse de compania chineză le lipsește în principal magazinul virtual Google Play, motiv pentru care aplicații precum Facebook sau WhatsApp nu pot fi instalate oficial.

Pentru a compensa neajunsurile generate de “divorțul” de Google, oficializat în toamna anului 2019, strategii Huawei au implementat pe telefoane sau tablete AppGallery, un magazin virtual propriu, și au încurajat programatorii să creeze aplicații dedicate compatibile cu acest spațiu și cu sistemul de operare HarmonyOS, de asemenea construit pentru a înlocui popularul Android de la Google.

În plus, pe cel mai recent telefon lansat în Europa de Huawei, modelul Nova 9, au implementat o soluție semi-oficială menită să compenseze lipsa Google Play.

În interiorul propriului program AppGallery poate fi descărcată acum o aplicație numită Gspace. Odată funcțională pe telefon, va cere permisiunea de a descărca aplicații din surse externe.

În interiorul aceluiași spațiu pot fi găsite și descărcate toate aplicațiile importante din portofoliul Google, precum Google Maps, YouTube, Gmail, Drive, Meet sau Photos, dar și programe precum Facebook, Messenger sau WhatsApp.

După selectarea pentru instalare a unei aplicații dintre cele disponibile, utilizatorul va fi redirecționat către Google Play, de unde va primi versiunea originală.

Odată deschisă pagina Google Play, pot fi căutate direct la sursă și aduse pe telefon orice aplicații sunt disponibile în mod obișnuit pe telefoanele cu sistem Android.

După ce sunt instalate, aplicațiile pot fi extrase din interiorul Gspace și aduse, prin intermediul unei scurtături, pe ecranul principal.

Gspace este disponibilă și pe alte modele Huawei vândute după dispariția sistemului Android.

Pe de altă parte, mai poate fi folosit pentru a rezolva “problema Google” și un motor de căutate propriu al Huawei, numit Petal, care poate găsi, descărca și instala practic orice aplicație de mobil existentă în spațiul virtual. Nu va folosi însă sursa considerată oficială - Google Play, ci alte platforme care vor trece filtrele de securitate. ...citeste mai departe despre "Cum pot fi instalate aplicații Google pe cele mai recente telefoane produse de Huawei" pe Ziare.com

#huawei google, #aplicatii google huawei, #huawei nova 9, #google play huawei, #cum instalez google huawei , #Stiri Internet