Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Aplicaţia DSU, lansată în formă actualizată: Tipurile de alerte pe care le vor primi de acum utilizatorii

Aplicaţia DSU, lansată în formă actualizată: Tipurile de alerte pe care le vor primi de acum utilizatorii

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că a lansat, la împlinirea a nouă ani de activitate a instituţiei, forma actualizată a aplicaţiei DSU, prin care utilizatorii pot primi diferite tipuri de alerte, pot afla care sunt atenţionările meteorologice, cum să reacţioneze în situaţii de urgenţă sau cum să acorde primul ajutor.

”Cu ocazia împlinirii a 9 ani de activitate şi în scopul creşterii continue a gradului de siguranţă în rândul cetăţenilor, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă lansează astăzi, în formă actualizată, aplicaţia DSU. Încă din aprilie 2016, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin obiectivul său de a pregăti şi instrui populaţia în situaţii de urgenţă, a lansat aplicaţia DSU, ea fiind la acea vreme singura sursă de informare oficială pliabilă pe segmentul pregătirii comunităţilor în faţa pericolelor iminente.

De-a lungul timpului, domeniul complex al situaţiilor de urgenţă a căpătat noi valenţe, noi forme şi modalităţi adaptate de răspuns în faţa acestora şi, astfel, a apărut şi necesitatea revizuirii/modernizării aplicaţiei”, au arătat reprezentanţii DSU, duminică, într-o postare pe Facebook.

Prin intermediul acesteia, utilizatorii pot primi mai multe tipuri de alerte, pot afla care sunt atenţionările meteorologice curente, cum să reacţioneze în situaţii de urgenţă pe baza informaţiilor regăsite pe Platforma Naţională de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă “FII PREGĂTIT”, cum să acorde primul ajutor şi pot avea acces continuu la ştiri de ultimă oră, venite direct din partea tuturor structurilor cu competenţe în gestionarea situaţiilor de urgenţă, instituţii indispensabile ale sistemului naţional integrat de urgenţă din România.

Aplicaţia este disponibilă atât în limba română, cât şi în limba engleză şi este împărţită în mai multe secţiuni.

Prima secţiune este destinată informaţiilor cu privire la evenimentele curente de la nivel naţional. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi structurile subordonate, Inspectoratul General de Aviaţie vor putea oferi informaţii şi ştiri de ultimă oră utilizatorilor.

Harta interactivă, din cea de-a doua secţiune, oferă informaţii despre cele mai apropiate puncte cheie, de maximă importanţă, precum: unităţi de primiri-urgenţe (UPU), spitale, unităţi de p ...citeste mai departe despre "Aplicaţia DSU, lansată în formă actualizată: Tipurile de alerte pe care le vor primi de acum utilizatorii" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 188 ori