Aplicatia unor romani care poate salva vieti: Rasplateste soferii care nu folosesc telefonul la volan

Miercuri, 18 Mai 2016, ora 07:33
3293 citiri
Aplicatia unor romani care poate salva vieti: Rasplateste soferii care nu folosesc telefonul la volan
Foto: Facebook/SafeDrive

Telefonul ne poate distrage atentia cand conducem. In timp ce ne aflam la volan nu e deloc sigur sa verificam ce se mai intampla pe Facebook, sa trimitem mesaje prietenilor sau sa vorbim fara sa folosim modul hands-free.

Situatia accidentelor rutiere in Romania este ingrijoratoare, avand in vedere ca ne aflam pe locul al doilea in randul tarilor membre UE in ceea ce priveste numarul mortilor pe sosele.

Potrivit unui studiu publicat de Comisia Europeana, aferent anului 2014, cu o rata de 91 de persoane decedate la un milion de locuitori, Romania este depasita doar de Letonia (106 de persoane decedate/un milion de locuitori). Media in Uniunea Europeana e aproape la jumatate fata de rata din tara noastra: 50,5 persoane decedate la un milion de locuitori.

Avand in vedere aceste date, o echipa de specialisti din Romania a creat aplicatia SafeDrive, care ii recompenseaza pe cei ce conduc fara sa fie tot timpul cu ochii si mainile pe smartphone.

Aplicatie de mobil care te... citeste mai departe despre "Aplicatia unor romani care poate salva vieti: Rasplateste soferii care nu folosesc telefonul la volan - Interviu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#aplicatie rasplateste soferi telefon volan, #aplicatie SafeDrive, #alicatie rasplateste soferi, #SafeDrive , #Stiri Internet