Aplicația ChatGPT și în română poate fi ucigașul lui Google? Scandal: interzisă de universități și școli din SUA VIDEO

Joi, 12 Ianuarie 2023, ora 01:14
1634 citiri
Aplicația ChatGPT și în română poate fi ucigașul lui Google? Scandal: interzisă de universități și școli din SUA VIDEO
ChatGPT o amenințate pentru Google FOTO: Demande Sage

ChatGPT este o aplicație, un software, care folosește inteligența artificială pentru a crea răspunsuri de tip chat utilizatorilor, precum răspunsuri la întrebări, traducerea automată a unor texte, dar și conceperea unor referate sau povești, dar și scrierea unui cod într-un limbaj informatic.

Unii experți se întreabă dacă acest instrument nou apărut pe piața tehnologiei, care a atins pragul de 1 milion de utilizatori în doar 5 zile ar putea deveni o amenințare pentru motorul de căutare Google, gigantul american din tehnologie.

Însă experții de la The Decoder susțin că deocamdată ChatGPT nu reprezintă vreun pericol pentru Google, primul având unele limitări, neavând acces la internet, dar și faptul că acest nou program nu va mai fi gratis, potrivit The Decoder.

Totuși, creatorul Gmail, Paul Bucheit a emis o părere neașteptată despre noua aplicație ChatGPT: ”Acesta este sfârșitul Google. La fel cum Google a făcut ca Pagini aurii să cadă în desuetudine, ChatGPT va face asta cu Google”.

Tehnologia 6G nouă va revoluționa lumea: Oamenii ar putea fi folosiți ca antene VIDEO

Să menționăm faptul că software-ul ChatGPT s-a lansat în noiembrie 2022, iar după primele 5 zile adunase deja 1 milion de utilizatori, cifră atinsă de Facebook de-abia după 10 luni.

ChatGPT este o interfață ușor de folosit, fiind și un intrumewnt educativ, el putând răspunde la întrebări din diverse domenii de activitate, precum știință, istorie, tehnologie. Software-ul poate fi folosit în mai multe limbi, inclusiv în limba română, iar mesajele sale fiind de o acuratețe ridicată, folosind și diacriticele limbajului nostru.

Însă, Google nu își face griji în privința unei concurențe din partea ChatGPT, deși Microsoft a finanțat cu 1 miliard de dolari dezvoltarea acestei aplicații bazate pe inteligență articială (AI) și vrea să investească încă 10 miliarde de dolari.

Și asta, deoarece Google a lucrat de mulți ani cu inteligența artificială, dezvoltând două soft-uri denumite PaLM și LaMDA. Potrivit experților gigantului tehologic american, aplicațiile sale sunt la fel de puternice precum ChatGPT produs de OpenAI.

Google are 2 softuri cu inteligență artificială

ChatGPT este un bot AI care excelează în procesarea limbajului natural și a răspunsului uman. În schimb, Google este un motor de căutare care preia informații relevante pentru o interogare din mi ...citeste mai departe despre "Aplicația ChatGPT și în română poate fi ucigașul lui Google? Scandal: interzisă de universități și școli din SUA VIDEO" pe Ziare.com

Google Chat: aplicația care va permite comunicarea între Slack și Microsoft Teams
Google Chat: aplicația care va permite comunicarea între Slack și Microsoft Teams
Google a anunțat integrarea unor noi funcții utile pe aplicația Google Chat. Practic, noua actualizare le va permite utilizatorilor să comunice între Slack și Teams fără să fie nevoiți...
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#chatbot, #Google, #inteligenta artificiala, #chat, #aplicatie, #software, #program, #soft, #program calculator elevi studenti , #Stiri Internet