ANISP vrea sa dezvolte platforma de interconectare a retelelor de servicii de Internet

Joi, 27 Ianuarie 2011, ora 17:48
1304 citiri
ANISP vrea sa dezvolte platforma de interconectare a retelelor de servicii de Internet

Asociatia Nationala a Internet Service Providerilor din Romania (ANISP) vrea sa dezvolte platforma nationala de interconectare a retelelor de servicii de Internet si sa participe la elaborarea unui nou cadru de reglementare in comunicatii, informeaza NewsIn.

Platforma de interconectare a retelelor de servicii de Internet (RoNIX) va fi dezvoltata atat prin conectarea a noi membri, cat si prin instalarea de noi noduri si legaturi, potrivit unui comunicat al asociatiei.

RoNIX este principalul proiect realizat de ANISP incepand cu anul 2001.

Acesta consta in realizarea unei retele nationale de noduri de InterneteXchange, la care se conecteaza retelele furnizorilor de servicii Internet din Romania si din alte tari pentru a face schimb de trafic.

Reteaua a fost gandita sa se dezvolte in faze succesive, prin instalarea in mai multe locatii din tara. Printre avantajele platformei se numara reducerea costurilor furnizorilor si implicit ale clientilor, precum si imbunatatirea calitatii serviciilor.

Alte obiective ale asociatiei sunt stabilirea, inclusiv prin proceduri de autoreglementare, a principiilor de colaborare intre actorii pietei de comunicatii si servicii electronice, dezvoltarea parteneriatului cu MCSI, ANCOM si alte asociatii din domeniu.

"Actuala etapa de consolidare a liberalizarii pietei de comunicatii electronice este critica, luand in considerare tehnologiile de ultima ora.(...)

ANISP va oferi suport institutiilor publice pentru a asigura un cadru favorabil de dezvoltare sectorului serviciilor de comunicatii electronice si a reduce la minimum toate potentialele disfunctionalitati ale acestui proces", arata asociatia in comunicat.

ANISP a fost infiintata in anul 2001, pentru promovarea intereselor furnizorilor de retele si servicii de comunicatii electronice, inclusiv Internet, si are in prezent 39 de membri activi. Din 2009 ANISP face parte din EuroISPA, o organizatie a asociatiilor de profil din statele europene. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#servicii de internet, # Asociatia Nationala a Internet Service Providerilor din Romania , #Stiri Internet