ANCOM propune revizuirea tarifelor de utilizare a spectrului radio

Joi, 08 Iulie 2010, ora 10:25
1720 citiri
ANCOM propune revizuirea tarifelor de utilizare a spectrului radio

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) supune consultarii publice un proiect de decizie privind modificarea si completarea actului normativ care reglementeaza procedura de tarifare si tarifele aplicabile anual pentru utilizarea spectrului radio, informeaza NewsIn.

"Pentru a sprijini implementarea televiziunii digitale pana la termenul asumat de switch off pentru televiziunea analogica, proiectul de decizie supus consultarii publice de ANCOM prevede reducerea la jumatate a tarifului de utilizare a spectrului radio pentru anii 2010-2011, in cazul viitorilor titulari de licente de utilizare a frecventelor radio in sistem digital terestru de televiziune.

In plus, proiectul de decizie prevede reducerea tarifului datorat de catre operatorul de multiplex alocat la nivel national care difuzeaza programele publice de televiziune proportional cu largimea de banda ocupata cu furnizarea acestora, in conformitate cu prevederile Legii audiovizualului", se arata intr-un comunicat emis miercuri de ANCOM.

Autoritatea supune consultarii publice aceasta masura de reglementare in regim de urgenta, stabilind o perioada de consultare publica de 10 zile.

Modificarile si completarile aduse de proiectul ANCOM la Decizia presedintelui IGCTI nr. 686/2005 privesc, de asemenea, stabilirea tarifului de utilizare a spectrului ce urmeaza a fi achitat de catre titularii licentelor care vor furniza servicii de comunicatii mobile pe suport radio, la bordul navelor, de tip MCV (Mobile Communications on Vessels), cuantumul propus de autoritatea de reglementare fiind la aceeasi valoare cu cel stabilit pentru serviciile MCA (Mobile Communications on Aircraft).

Proiectul de decizie prevede, in plus, ca tariful de utilizare a spectrului radio in cazul sistemelor CGC (componentele terestre complementare) asociate sistemelor ce furnizeaza servicii de comunicatii electronice in serviciul mobil prin satelit (MSS) in benzile 1980-2010 MHz/2170-2200 MHz, sa fie dedus din cel stabilit pentru retelele de telefonie mobila celulara UMTS, tinand cont de faptul ca tehnologia utilizata, benzile de frecvente radio si furnizarea de servicii de comunicatii mobile prin intermediul acestor sisteme se realizeaza in mod similar.

Proiectul de decizie poate fi consultat pe pagina de internet a ANCOM.

#ancom tarife spectru radio televiziune digitala , #Stiri Internet