ANCOM nu va percepe tariful de monitorizare nici in 2011

Joi, 15 Septembrie 2011, ora 15:20
1477 citiri
ANCOM nu va percepe tariful de monitorizare nici in 2011

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a decis ca nici in acest an sa nu perceapa tariful de monitorizare datorat de operatori, in conditiile in care veniturile operatorilor de comunicatii au scazut si in 2010, potrivit NewsIn.

"Pentru ca veniturile operatorilor de comunicatii au scazut si in anul 2010, sub presiunea contextului economic dificil pe care il traverseaza tara noastra, ANCOM a decis ca nici in acest an sa nu perceapa tariful de monitorizare datorat de operatori. Prin aceasta masura, ca si prin decizia de a reduce cu 15% tariful pentru utilizarea spectrului radio, ANCOM vine in sprijinul furnizorilor de comunicatii, care se confrunta, pentru al doilea an consecutiv, cu scaderi ale veniturilor", a declarat presedintele ANCOM, Catalin Marinescu.
 
In anul 2010, piata de comunicatii electronice si servicii postale a atins valoarea de 3,98 miliarde euro (16,76 miliarde lei), conform informatiilor centralizate de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii pe baza raportarilor datelor statistice de catre furnizori (venituri obtinute din furnizarea de retele si servicii de comunicatii electronice si de servicii postale).

Potrivit datelor raportate de furnizori, piata de comunicatii electronice a inregistrat in anul 2010 valoarea de 3,63 miliarde euro (15,30 miliarde lei), in scadere cu 6,6% fata de valoarea din 2009, in timp ce piata serviciilor postale a atins valoarea de 0,35 miliarde euro (1,45 miliarde lei), in scadere cu 2,3% fata de anul 2009.

Din totalul de 15,30 miliarde lei - venituri inregistrate din retele si servicii de comunicatii electronice - cea mai mare scadere a fost inregistrata de veniturile din furnizarea de servicii de telefonie la puncte fixe (-12,4%), urmata de veniturile din furnizarea de servicii de comunicatii electronice prin intermediul unor retele publice mobile terestre (-11,4%) si de veniturile din furnizarea de servicii de linii inchiriate (-10,7%).

Fluctuatii negative ale veniturilor s-au inregistrat si pe segmentul serviciilor de acces la internet (-5,6%) si in zona serviciilor de transmisiuni de date (-2,3%), in timp ce veniturile din furnizarea de servicii de retransmisie a programelor audiovizuale au crescut cu 0,9%, iar cele din furnizarea de retele publice fixe (venituri din interconectare si acces la bucla locala) au crescut cu 9,7%.
 
In anul 2010, veniturile din furnizarea de retele si servicii de telefonie fixa au atins valoarea de 2,61 miliarde lei, cele din retele si servicii de telefonie mobila - 8,63 miliarde lei, veniturile din furnizarea de servicii de acces la Internet au ajuns la 1,32 miliarde lei, iar cele din furnizarea de servicii de retransmisie a programelor audiovizuale au insumat 1,59 miliarde lei.
 
Potrivit ANCOM, peste jumatate (50,7%) din totalul veniturilor din retele si servicii de telefonie fixa in anul 2010 provine din furnizarea de servicii de telefonie la puncte fixe persoanelor fizice, in timp ce 25,6% au fost venituri realizate din furnizarea de servicii de telefonie la puncte fixe persoanelor juridice, iar restul de 23,6% a fost realizat din furnizarea de retele publice fixe (la nivel de gros).

#tarife monitorizare, #ancom, #comunicatii, #piata comunicatii electronice , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

-0.0001

1 USD = 4.6576 RON

0.0516
  1. Google Chrome primește o actualizare importantă. Ce pot face acum utilizatorii Android
  2. OPPO pregătește lansarea globală a modelului Find X8 Ultra. Cu ce specificații vine
  3. Românul care a digitalizat peste 3.000 de primării din țară și-a extins proiectul și în SUA
  4. Noile detalii despre iPhone 16: dimensiuni mai mari și margini mai subțiri pentru cel mai nou model lansat de Apple
  5. Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
  6. AMD a lansat noua familie de procesoare Ryzen 9000 la Computex 2024
  7. Google lansează NotebookLM la nivel global, alimentat de Gemini 1.5 Pro
  8. Google, amendat cu 15 milioane de dolari. Motivul pentru care a fost sancționat gigantul american
  9. Un nou bug afectează aplicația Spotify: Playlist-urile utilizatorilor dispar
  10. Windows Recall compromis de hackeri: Datele colectate de Microsoft, expuse