ANCOM elaboreaza strategia de reglementare a sectorului comunicatiilor electronice 2011-2015

Luni, 09 Noiembrie 2009, ora 16:41
1654 citiri
ANCOM elaboreaza strategia de reglementare a sectorului comunicatiilor electronice 2011-2015

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a elaborat planul de actiuni pentru anul 2010, care prevede, printre altele, elaborarea unei strategii de reglementare a sectorului de comunicatii electronice pentru perioada 2011-2015, a anuntat luni Autoritatea, potrivit NewsIn.

"In perioada economica incerta pe care o traversam, ANCOM isi propune sa dea pietei de comunicatii un cadru de reglementare stabil, mai predictabil si mai transparent: in 2010 vom elabora strategia de reglementare a sectorului comunicatiilor electronice pentru perioada 2011-2015, strategia privind introducerea sistemelor BWA (Broadband Wireless Access) in benzile de frecvente 3,5 GHz, 2,5GHsz si 800 MHz si vom continua sa promovam concurenta si accesul la internet de banda larga", a declarat presedintele ANCOM, Catalin Marinescu.

De asemenea, in anul 2010 Autoritatea va parcurge primele etape concrete ale tranzitiei la televiziunea digitala.

Pentru a promova concurenta, institutia va continua analiza pietelor relevante din sectorul comunicatiilor cu revizuirea pietelor de bitstream, a pietelor corespunzatoare serviciilor de linii inchiriate si a pietelor corespunzatoare serviciilor de interconectare in vederea terminarii apelurilor la puncte fixe in retele publice de comunicatii electronice.

In ceea ce priveste spectrul de frecvente, ANCOM isi propune sa implementeze actiunile necesare pentru tranzitia de la televiziunea analogica la televiziunea digitala, precum si sa modifice, completeze si actualizeze legislatia secundara de specialitate in domeniul spectrului radio (procedura de solicitare si de emitere a licentelor de utilizare a frecventelor radio si procedura de autorizare a difuzarii sau retransmisiei serviciilor de programe audiovizuale).

Totodata, planul prevede implementarea mecanismelor serviciului universal, stabilind conditiile si organizand procedurile de desemnare a furnizorilor de serviciu universal pentru furnizarea accesului la reteaua publica de telefonie, la un punct fix, si pentru accesul la telefoanele publice cu plata.

In plus, pentru o mai buna protejare a utilizatorilor, ANCOM va defini o serie de parametri de calitate pentru serviciile de acces la internet aplicabili in relatia cu utilizatorii finali si va inainta catre ministerul de resort o propunere de modificare a Legii nr.196/203 privind prevenirea si combaterea pornografiei.

De asemenea, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii va derula o noua campanie de informare a utilizatorilor de telefonie cu privire la portabilitatea numerelor si va realiza o serie de ghiduri de informare a utilizatorilor din domeniul comunicatiilor. 

 

 

#ancom, #comunicatii, #electronice , #reglementare , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Samsung revine cu noi funcționalități în actualizarea One UI 6.1.1. Ce oferă gigantul tech
  2. Experții confirmă: Cum să îți îmbunătățești semnalul Wi-Fi. Cele mai importante reguli
  3. Hoții au furat primul transport de telefoane Realme GT 6. Lansarea dispozitivului, în pericol să fie amânată
  4. Un soft antivirus folosit și de mulți Români va fi interzis în SUA. Administrația Biden suspectează legături cu Rusia
  5. SpaceX anunță noua antenă starlink ultra-portabilă. Specificații, disponibilitate și preț
  6. Vești bune pentru șoferi! Android Auto lansează o nouă aplicație așteptată
  7. Îmbunătățirea semnificativă pe care Samsung vrea să o aducă la noul Galaxy S25 Ultra
  8. Google Chrome lansează o funcție extrem de utilă, disponibilă pentru utilizatorii de Android
  9. Ce înseamnă Google? Surpriza din spatele numelui celui mai popular motor de căutare
  10. Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Flip 6, mai scumpe față de versiunile anterioare. La ce prețuri vor ajunge