Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANCOM elaboreaza strategia de reglementare a sectorului comunicatiilor electronice 2011-2015

ANCOM elaboreaza strategia de reglementare a sectorului comunicatiilor electronice 2011-2015

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a elaborat planul de actiuni pentru anul 2010, care prevede, printre altele, elaborarea unei strategii de reglementare a sectorului de comunicatii electronice pentru perioada 2011-2015, a anuntat luni Autoritatea, potrivit NewsIn.

"In perioada economica incerta pe care o traversam, ANCOM isi propune sa dea pietei de comunicatii un cadru de reglementare stabil, mai predictabil si mai transparent: in 2010 vom elabora strategia de reglementare a sectorului comunicatiilor electronice pentru perioada 2011-2015, strategia privind introducerea sistemelor BWA (Broadband Wireless Access) in benzile de frecvente 3,5 GHz, 2,5GHsz si 800 MHz si vom continua sa promovam concurenta si accesul la internet de banda larga", a declarat presedintele ANCOM, Catalin Marinescu.

De asemenea, in anul 2010 Autoritatea va parcurge primele etape concrete ale tranzitiei la televiziunea digitala.

Pentru a promova concurenta, institutia va continua analiza pietelor relevante din sectorul comunicatiilor cu revizuirea pietelor de bitstream, a pietelor corespunzatoare serviciilor de linii inchiriate si a pietelor corespunzatoare serviciilor de interconectare in vederea terminarii apelurilor la puncte fixe in retele publice de comunicatii electronice.

In ceea ce priveste spectrul de frecvente, ANCOM isi propune sa implementeze actiunile necesare pentru tranzitia de la televiziunea analogica la televiziunea digitala, precum si sa modifice, completeze si actualizeze legislatia secundara de specialitate in domeniul spectrului radio (procedura de solicitare si de emitere a licentelor de utilizare a frecventelor radio si procedura de autorizare a difuzarii sau retransmisiei serviciilor de programe audiovizuale).

Totodata, planul prevede implementarea mecanismelor serviciului universal, stabilind conditiile si organizand procedurile de desemnare a furnizorilor de serviciu universal pentru furnizarea accesului la reteaua publica de telefonie, la un punct fix, si pentru accesul la telefoanele publice cu plata.

In plus, pentru o mai buna protejare a utilizatorilor, ANCOM va defini o serie de parametri de calitate pentru serviciile de acces la internet aplicabili in relatia cu utilizatorii finali si va inainta catre ministerul de resort o propunere de modificare a Legii nr.196/203 privind prevenirea si combaterea pornografiei.

De asemenea, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii va derula o noua campanie de informare a utilizatorilor de telefonie cu privire la portabilitatea numerelor si va realiza o serie de ghiduri de informare a utilizatorilor din domeniul comunicatiilor. 

 

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1571 ori