Americanii vor sa controleze vremea: S-a descoperit o metoda neobisnuita

Duminica, 20 Aprilie 2014, ora 12:12
1384 citiri
Americanii vor sa controleze vremea: S-a descoperit o metoda neobisnuita
Foto: RT

O echipa de cercetatori de la Universitatile din Arizona si Florida, din Statele Unite, finantata de Pentagon, sustine ca a descoperit o modalitate de a controla vremea. Metoda este una neobisnuita, aceea a folosirii unor super-lasere care pot produce ploaia si declansa fulgere.

Impulsul scurt si intens al unui laser produce plasma in calea sa. Aceasta poate interactiona cu particulele incarcate dintr-un nor de furtuna si poate schimba vremea, aducand ploaia si controland fulgerele, potrivit RT.

Cercetatorii au folosit si inca un laser de mica intensitate pentru a-i "pregati" calea celui de-al doilea de mare putere, el actionand ca o sursa de energie.

Potentialul tehnologiei merge dincolo de interactiunea noastra cu atmosfera planetei. Aceasta metoda poate fi aplicata si in alte domenii, precum teledetectia pentru spectroscopie sau canalizarea microundelor.

Departamentul de Stat al Statelor Unite a finantat ...citeste mai departe despre "Americanii vor sa controleze vremea: S-a descoperit o metoda neobisnuita" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#studiu controlul vremii Pentagon, #cercetare controlul vremii SUA, #metoda controlul vremii, #super lasere controlul vremii, #sistemul HAARP controlul vremii , #Stiri Internet