Alerta pe Internet, virus periculos: Hackerii pot controla sute de milioane de computere

Sambata, 27 Septembrie 2014, ora 17:22
1340 citiri
Alerta pe Internet, virus periculos: Hackerii pot controla sute de milioane de computere
Foto: The Independent

Un virus extrem de periculos produce panica pe Internet. Este vorba de bresa de securitate Shellshock, descoperita intr-un software numit Bash. Aceasta ar putea permite hackerilor sa preia controlul a sute de milioane de calculatoare din intreaga lume.

Guvernele au fost fortate sa ia masuri urgente pentru a-si proteja infrastructura lor critica, potrivit The Independent.

Software-ul Bash este utilizat de sistemul de operare Mac al celor de la Apple, precum si in Linux si in serverele de Internet folosite de guverne, banci si cele din domeniul militar.

Noaptea trecuta, expertii in securitate cibernetica au avertizat oamenii sa nu isi mai utilizeze cardurile lor de credit pentru cumparaturile online, pana cand va exista o solutie de combatere a bug-ului Shellshock.

Echipa ...citeste mai departe despre "Alerta pe Internet, virus periculos: Hackerii pot controla sute de milioane de computere" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#virus puternic detectat Internet, #virusul Shellshock atac hackeri, #bresa securitate Shellshock calculatoare, #virus periculos calculatoare , #Stiri Internet