Alegeri SUA: Farsele si manipularile au avut mai mult succes pe Facebook decat stirile reale

Joi, 17 Noiembrie 2016, ora 08:08
1208 citiri
Alegeri SUA: Farsele si manipularile au avut mai mult succes pe Facebook decat stirile reale
Foto: Facebook

Informatiile false privind alegerile au atras mai multa atentie pe Facebook decat articolele autentice in timpul ultimelor 3 luni ale campaniei prezidentiale americane.

Sunt concluziile unei analize realizate de BuzzFeed News, care a calculat ca primele cele mai accesate 20 de articole provenite de pe site-uri specializate in farse si de pe bloguri extrem de partinitoare au generat in aceasta perioada ceva mai mult de 8,7 milioane de redistribuiri, reactii si comentarii pe prima retea de socializare mondiala.

Primele 20 de articole cele mai bine clasate de pe site-uri de stiri serioase ca New York Times, Washington Post sau Huffington Post au ajuns in schimb la circa 7,4 milioane de redistribuiri.

In perioada care a precedat aceste ultime trei luni de dinainte de scrutin, articolele consacrate alegerilor de ziarele majore au avut in schimb rezultate mult mai bune decat stirile false.

Victoria lui Donald Trump in alegerile prezidentiale ...citeste mai departe despre "Alegeri SUA: Farsele si manipularile au avut mai mult succes pe Facebook decat stirile reale" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#stiri false Facebook alegeri SUA , #Stiri Internet