Ai voie sa dezvalui o informatie postata pe Facebook, dar restrictionata la grupul de prieteni?

Duminica, 24 Ianuarie 2016, ora 12:53
1497 citiri
Ai voie sa dezvalui o informatie postata pe Facebook, dar restrictionata la grupul de prieteni?
Foto: Tuca Zbarcea&Asociatii

Profilul personal de Facebook este spatiu public, nu privat, chiar daca este accesibil unui numar restrans de persoane, a decis Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), dar ce se intampla in cazul postarilor restrictionate, pe care doar prietenii au voie sa le citeasca?

Cateva milioane de romani sunt la ora actuala utilizatori de Facebook si lipsa unor reguli stricte, in afara celor de bun simt, a condus, cum era de asteptat, la aparitia de procese in instanta.

Prima decizie irevocabila a ICCJ intr-un astfel de caz s-a dat in noiembrie 2014, cand magistratii au respins ca nefondat recursul unei persoane care contestase o sanctiune primita din cauza unei postari pe Facebook. Au urmat si alte decizii similare. Saptmana aceasta, CSM a aparat reputatia unui judecator pe care partile implicate intr-un dosar l-au denigrat pe Facebook, iar judecatoria Botosani a decis, joi, sa sanctioneze parintii unui elev cu 500 de lei, dupa ce el si-a jignit profesoara de romana intr-un mesaj ...citeste mai departe despre "Ai voie sa dezvalui o informatie postata pe Facebook, dar restrictionata la grupul de prieteni?" pe Ziare.com

#procese utilizatori Facebook, #postare Facebook judecata, #Facebook spatiu public , #Stiri Internet