Ai dat "Like"? Cum te-ar putea afecta daca vrei sa te angajezi

Duminica, 15 Februarie 2015, ora 09:21
876 citiri
Ai dat "Like"? Cum te-ar putea afecta daca vrei sa te angajezi

Cand vine vorba de a cunoaste cu adevarat personalitatea cuiva, nimeni nu face o treaba mai buna decat calculatorul, nici macar prietenii si familia, si asta doar pe baza "amprentelor" colectate de pe retelele sociale, potrivit unui studiu publicat recent de o echipa de cercetatori din Statele Unite

Analizand "Like"-urile date de o persoana pe Facebook este posibil sa afli ce trasatura de personalitate predomina in cazul acesteia: deschidere spre experienta, constiinciozitate, extraversiune, amabilitate sau anxietate.

Iar acest lucru ar putea influenta semnificativ modul in care oamenii vor fi angajati in viitor, sustine Michal Kosinski de la Stanford University, unul dintre autorii studiului publicat in jurnalul stiintific PNAS, noteaza Fortune.

Pentru angajatori, aceasta este o noua metoda pentru evaluarea personalitatii candidatilor, o metoda rapida, ieftina, eficienta si, mai ales, corecta.

"Acum stim ca este mai bine sa ne uitam la ce ai dat 'Like' pe Facebook decat sa ...citeste mai departe despre "Ai dat "Like"? Cum te-ar putea afecta daca vrei sa te angajezi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#like Facebook angajare, #like Facebook personalitate , #Stiri Internet