Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Administratia Nationala de Meteorologie si SIVECO Romania au lansat INOVAGRIA Meteo, aplicatia suport pentru informare si decizie privind managementul fenomenelor meteo si agrometeo din Romania

Administratia Nationala de Meteorologie si SIVECO Romania au lansat INOVAGRIA Meteo, aplicatia suport pentru informare si decizie privind managementul fenomenelor meteo si agrometeo din Romania

Rod al inovatiei SIVECO si al tehnologiei Administratiei Nationale de Meteorologie, aplicatia INOVAGRIA Meteo vine in sprijinul fermierilor romani cu date agrometeo specializate astfel incat sa poata lua decizii adecvate, adaptate conditiilor meteo pentru protejarea productiei agricole.

Cu ajutorul INOVAGRIA Meteo fermierii vor avea posibilitatea sa cunoasca in orice moment starea vremii, presiunea atmosferica, umiditatea aerului si a solului, viteza vantului sau rezerva de apa din sol la nivel de localitate. Dispunand de aceste informatii la zi, ei vor sti cand sa scoata utilajele pe camp, cand sa irige, cand sa protejeze culturile de arsita sau inghet si cand sa-si planifice lucrarile de semanat astfel incat sa evite inghetul plantelor.

"In contextul schimbarilor climatice actuale si previzibile, cea mai buna modalitate de a gasi masuri de adaptare specifice pentru agricultura si nu numai, se bazeaza pe activitatea de prognoza si avertizarea fenomenelor meteo periculoase, precum si pe informatii specializate privind evolutia, intensitatea si aria de extindere a acestora. Fundamentarea procesului de adaptare la schimbarile climatice pe date climatice si studii specializate va permite factorilor de decizie si practicienilor sa ia cele mai bune masuri de prevenire si diminuare a riscurilor climatice. De aceea, aplicatia suport INOVAGRIA Meteo raspunde provocarilor generate de cresterea frecventei si intensitatii fenomenelor meteo in corelatie cu necesitatea de a imbunatati managementul resurselor in activitatea de productie", afirma Dr. Elena Mateescu, Director General Administratia Nationala de Meteorologie.

Aplicatia este in egala masura utila si altor categorii de utilizatori interesati de starea vremii.

Situatii meteo complicate ajung acum, din timp, pe orice dispozitiv Android, aplicatia fiind disponibila pentru descarcare pe Google Play Store.

Utilizatorii sai au acces, de oriunde si oricand, la:

conditiile meteo pentru orice loc din Romania;prognoza meteo specializata pentru urmatoarele 24 de ore si pe 3 zile, pentru orice locatie din Romania;informatii privind temperatura aerului si a solului, dar si minima si maxima zilei; presiunea atmosferica, viteza vantului si rafala maxima a vantuluidate referitoare la cantitatea de precipitatii, umiditatea aerului si umiditatea solului; rezerva de apa din sol pentru cultura de grau si porumb si buletin agrometeorologic;avertizari imediate de vreme severa la nivel de localitate;alerte privi ...citeste mai departe despre "Administratia Nationala de Meteorologie si SIVECO Romania au lansat INOVAGRIA Meteo, aplicatia suport pentru informare si decizie privind managementul fenomenelor meteo si agrometeo din Romania" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1013 ori
Citeste mai multe despreINOVAGRIA Meteo aplicatie fermieri