Adio display spart la telefon! Inventia care ar putea revolutiona industria

Marti, 04 Aprilie 2017, ora 16:39
1423 citiri
Adio display spart la telefon! Inventia care ar putea revolutiona industria
Foto: Arhiva Pixabay

Daca scapi din mana telefonul si se sparge display-ul, de obicei exista doua optiuni: inlocuirea acestuia sau schimbarea telefonului, cu totul. Ambele variante vin cu costuri considerabile.

Acest lucru s-ar putea schimba curand. Oamenii de stiinta de la Universitatea California, din Riverside, au reusit sa obtina un material care ar putea reprezenta o a treia optine: un ecran care se poate repara singur, arata Business Insider.

Testele de pana acum au aratat ca nu numai crapaturile superficiale se repara singure. Un ecran spart in doua se regenereaza singur in mai putin de 24 de ore, a explicat coordonatorul studiului, Chao Wang.

Materialul obtinut de cercetatori poate conduce si electricitatea, ceea ce il face unic.

Chao Wang preconizeaza ca acest material va fi folosit pentru smartphone-uri pana in 2020.

"Materialele care se vindeca pot parea departe, ca aplicabilitate, dar cred ca vor fi folosite foarte curand la telefoanele mobile. In trei ani, tot mai multe produse care se vindeca singure vor iesi pe piata si ne vor schimba viata", a spus cercetatorul.

Inventia este prezentata marti, la o intalnire a American Chemical Society, cel mai mare eveniment mondial legat de chimie.

Citeste si despre materialul textil care se repara singur. ...citeste mai departe despre "Adio display spart la telefon! Inventia care ar putea revolutiona industria" pe Ziare.com

#ecran smartphone repara singur, #ecran smartphone vindeca singur, #ecran smartphone repara crapaturi, #display spart smartphone solutii , #Stiri Internet