Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Utilizatorii WhatsApp pot trimite mesaje chiar dacă internetul este oprit. Funcţia, disponibilă în meniul de setări

Utilizatorii WhatsApp pot trimite mesaje chiar dacă internetul este oprit. Funcţia, disponibilă în meniul de setări

WhatsApp a lansat o nouă actualizare majoră pentru a le permite oamenilor să converseze chiar şi pe fondul întreruperii internetului.

WhatsApp a anunțat că a lansat această funcţie ca răspuns la o serie de închideri de reţele la nivel mondial, inclusiv în Iran. Aceste blocări "neagă drepturile omului şi împiedică oamenii să primească ajutor urgent".

Noul instrument le permite oamenilor să rămână online folosind servere proxy, ceea ce le va permite să ocolească tipurile de închideri sau blocări ale internetului instituite de unele guverne, scrie Mediafax.

Compania a precizat că "dorinţa sa pentru 2023 este ca aceste închideri de internet să nu aibă loc niciodată". Dar a decis să adauge această funcţie "în cazul în care aceste închideri continuă".

Aceasta este integrată în setările WhatsApp şi le va permite utilizatorilor să introducă numele unui server proxy şi să îl folosească pentru a se conecta la internet.

Cum funcționează serverele proxy

Serverele proxy funcţionează ca porţi alternative între un utilizator şi internet atunci când metodele tradiţionale de conectare şi serverele au fost închise sau întrerupte, oferind conexiunea necesară între un utilizator şi site-ul web sau serviciul pe care doreşte să îl acceseze, potrivit Independent.

WhatsApp a precizat că multe dintre acestea au fost înfiinţate de voluntari şi organizaţii din întreaga lume pentru a ajuta oamenii "să comunice liber", iar compania va oferi, de asemenea, îndrumări persoanelor cu privire la modul în care pot configura un proxy pentru a-i ajuta pe alţii.

Funcţia ar trebui să fie acum disponibilă în meniul de setări pentru toţi cei care folosesc cea mai recentă versiune a aplicaţiei, a precizat WhatsApp.

„Conectarea prin proxy menţine acelaşi nivel ridicat de confidenţialitate şi securitate pe care îl oferă WhatsApp", a precizat WhatsApp într-o postare pe blog.

„Mesajele personale vor fi în continuare protejate prin criptare end-to-end - asigurându-vă că acestea rămân între dvs. şi persoana cu care comunicaţi şi nu sunt vizibile pentru nimeni între timp, nici pentru serverele proxy, nici pentru WhatsApp, nici pentru Meta. Dorinţa

noastră pentru anul 2023 este ca aceste închideri de internet să nu aibă loc niciodată”.

„Întreruperile precum cele pe care le-am văzut în Iran timp de luni întregi neagă drepturile omului şi îi împiedi ...citeste mai departe despre "Utilizatorii WhatsApp pot trimite mesaje chiar dacă internetul este oprit. Funcţia, disponibilă în meniul de setări" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 847 ori